Studentima iz Općine Rovišće dodijeljene novčane potpore

Krajem rujna raspisan je Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore za studente s područja Općine Rovišće, danas su sredstva isplaćena studentima.
Jednokratna novčana potpora dodijeljena je redovnim studentima upisanima u akademsku godinu 2020./2021. na fakultetima i visokim školama koji imaju prebivalište na području Općine Rovišće.
Potpora je dodijeljena je u iznosu od 1.500,00 kn, a primilo ju je 48 prijavljenih studenata koji su ispunili uvjete Javnog poziva.
Danas je načelnik Slavko Prišćan s predsjednikom Općinskog vijeća, Lukom Markešićem održao prijem za studente na kojem im je uručio novčana sredstva. Prišćan je ovom prilikom pozvao studente da nakon studija ostanu živjeti i raditi na području općine Rovišće.

– Ono što bih ja želio i što sam napomenuo je da bih volio da se njih što više vrati i ostane raditi na području naše općine i naše županije, na ruralnom području. Tako oplemenjuju i ruralno područje, a posebno bih volio da se vrate u Općinu Rovišće mladi i školovani kadrovi koji će nam sutra pomoći i nastaviti sve ovo što mi radimo – kaže Prišćan.

Rudi Oškera u Zagrebu studira Međunarodno poslovanje i trenutačno je na trećoj godini zahvalio je na sredstvima i pritom dodao:

-Jako je lijepo vidjeti da općina podržava studente i brine na ovaj način za svoje mlade.

Marija Perić iz Žabjaka ovu potporu je dobila po drugi put:

– Ova potpora će mi puno značiti. Neće roditelji trebati financirati put i hranu na nekoliko tjedana tako da dosta znači i meni i mojim roditeljima – rekla je Marija Perić.

Kulturni centar

Potpore su dodijeljene u prostoru novog Kulturnog centra u Rovišću tako da su studenti imali priliku prvi nakon dobivene uporabne dozvole biti u centru. Načelnik ih je proveo kroz sve prostorije, kroz razgovor ih upoznao s novim projektima na području općine, saslušao njihove prijedloge i probleme.

Foto: Dražen Kocijan Kocka

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.