Općina Farkaševac raskinula ugovor s Eko florom, novi koncesionar za odvoz otpada Komunalac Vrbovec

Mještani Općine Farkaševac od 1.siječnja imat će novog koncesionara za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada. Naime, do sada je te poslove obavljala tvrtka Eko flor, ali zbog nezadovoljstva najavljenim poskupljenjem odvoza otpada za domaćinstva u općini su odlučili promijeniti koncesionara.

-Početkom iduće godine promijenit ćemo koncesionara za odvoz otpada na području Općine iz razloga jer smo išli na sporazumni raskid s Eko florom. Novi koncesionar za naše područje bi trebao biti Komunalac Vrbovec za buduće razdoblje – rekao je načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić.

Za sada domaćinstva za odlaganje i razvrstavanje otpada imaju dvije kante. Još jedna kanta je u dolaska, no problem s koronom to je usporio. Cijena odvoza otpada ostat će ista kao do sada za kućanstva i za same mještane općine Farkaševac neće se ništa promijeniti.

– Za mještane sve ostaje isto, možda će se jedino promijeniti dan odvoza otpada. Do sada je bio utorak, to ćemo još dogovoriti ali naravno svi će mještani biti obaviješteni – pojašnjava Draganić.

Dolaskom novog koncesionara napokon će biti i otvoreno novo Reciklažno dvorište na području Općine. Reciklažno dvorište je napravljeno, pribavljena sva potrebna dokumentacija za njegovo otvaranje, zaposlen je djelatnik, ali problem je nastao oko cijene zbrinjavanja otpada:

– Naša domaćinstva za sada plaćaju odvoz otpada oko 62 kune dok s početkom rada Reciklažnog dvorišta prijedlog Eko flora je bio da cijena ide duplo više, nekih 120 kuna. To je bilo neprihvatljivo i nismo željeli otvoriti iz tog razloga reciklažno jer bi to naše stanovnike koštalo znatna sredstva. To je jedini razlog zbog kojeg do sada reciklažno dvorište nije profunkcioniralo – kazao je Draganić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.