Advent u Bjelovaru ove godine skromniji – u prvom planu dom, zajedništvo i obitelj

Sukladno situaciji koja  je sve zadesila Grad Bjelovar poštiva sve mjere nacionalnoga Stožera civilne zaštite pa tako i onog županijskog te gradskog. U skladu s tim odgođena su mnoga gradska događanja i manifestacije kako bi se sačuvalo zdravlje  građana. Ipak, osluškujući želje,  Advent u Bjelovaru neće se odgoditi, no bit će  prilagođen situaciji rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić:

– Advent održavamo, epidemiološka situacije u Bjelovaru je dobra i nema brige. U organizaciji je Turističke zajednice uz potporu Grada. Sudjelovat će naši mali proizvođači na korzu, u dogovoru s njima i građanima postavit će se kućice i pozivam sve građane i posjetitelje da dođu i kupe domaće lokalne proizvode – kaže Brajdić.

Inače, sredstva koja će se utrošiti za organizaciju će biti u visini stotinjak tisuća kuna i bit će nešto skromnija dodao je Brajdić:

– Advent će biti prekrasan, lijep, u duhu Božića, obiteljske atmosfere, bit će prekrasno okićen grad, tako da ćemo zaista imati što vidjeti – zaključio je Brajdić.

Direktorica Turističke zajednice Ana Kelek ponovila je kako će Advent u Bjelovaru biti okrenut obiteljskim vrijednostima i očuvanju zdravlja. Glazbeni program neće se kao prijašnjih godina održavati na paviljonu zbog obnove parka, već na korzu:

– Ove godine bazirat ćemo se na domaćim izvođačima, pa smo tako uključili Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog jer ove godine nisu imali prilike nastupati jer su gotove sve manifestacije bile otkazane. Za kraj godine bit ćemo na otvorenom, pa ćemo pokušati dočarati tu tradiciju. Dogovorena je s Gradskim muzejom izložba Božić naš bilogorski koju ponavljamo iz 2018. godine, a ove godine baš dobro pristaje jer je na otvorenom – rekla je Kelek.

I ovog Adventa bit će tradicionalnog paljenja svijeća svake subote u koje će biti uključena kulturno-umjetnička društva:

– Vraćamo se onoj tradiciji i svemu zbog čega se blagdani proslavljaju. Dom, zajedništvo i obitelj, to je ono što je u prvom planu, spoj tradicije i zdravlja – kazala je Kelek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.