Grad Bjelovar dobio nagradu “Miko Tripalo” za transparentnost proračuna

U organizaciji Centra za demokraciju i pravo dodijeljene su nagrade “Miko Tripalo” za doprinos u razvoju demokratizacije društva, a dobile su je dvije jedinice lokalne samouprave koje, kako je rečeno, predstavljaju svijetlu točku lokalne demokracije u Hrvatskoj, otvaraju prostor za potrebnu promjenu paradigme javnog upravljanja u lokalnoj i regionalnoj samoupravi i time unapređuju vrijednosti demokratskog i otvorenog društva, donosi Glas Istre.

Za promicanje lokalne demokracije nagradu Miko Tripalo dobili su Grad Bjelovar za transparentnost gradskog proračuna, a općina Bale za participativni model razvoja lokalnog upravljanja. Priznanje je zamjeniku bjelovarskoga gradonačelnika Igoru Brajdiću uručio predsjednik Centra, Ivo Josipović. U obrazloženju odluke kaže se kako je Bjelovar prošle godine pokrenuo i realizirao projekt potpune transparentnosti gradskog proračuna, čime je značajno pridonio jačanju lokalne demokracije u Hrvatskoj.

Zamjenik Brajdić zahvalio se u ime Grada te upoznao prisutne s činjenicama o Bjelovaru i radu Gradske uprave. Putem besplatne aplikacije svi građani imaju transparentan uvid u isplate iz gradskog proračuna, uključujući isplate pravnim i fizičkim osobama, kao i troškove poput dnevnica svih gradskih zaposlenika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.