Čazma: Prijem za najbolje strijelce

Streljačko društvo „Čazmatrans“ Čazma nastupilo je na Prvenstvu Republike Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra PAP 7,62 mm. Član društva Dubravko Pirak u finalnom raspucavanju osvojio je 1. mjesto pojedinačno s 88 krugova i ukupno osvojenih 357 krugova. Na ovom natjecanju nastupio je još jedan član društva Vedran Selak koji je osvojio 18. mjesto.

Osim sjajnih rezultata na ovom natjecanju članovi društva osvojili su i ekipno Prvenstvo Republike Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra 7,9 mm. Na natjecanju je Dubravko Pirak pojedinačno osvojio drugo mjesto, dok je Vedran Selak bio peti i treći član ekipe Dražen Sudarević Deseti.

Najbolje rezultate ekipa Streljačkog društva „Čazmatrans“ ostvarila je na 20. Trofeju SD Sveučilište u disciplinama 200 PAP 7,62 mm i 300 VK puška 7,9 mm.

U disciplini 300 VK puška 7,9 mm 20 hitaca opet su odnijeli ekipnu pobjedu i to sa 65 krugova više od drugoplasirane ekipe. Pojedinačno prvo mjesto osvojio je Dubravko Pirak, drugo Vedran Selak, treće Marko Kovačević i osmo Dražen Sudarević.

U disciplini 200 PAP 7,62 mm 20+10 hitaca ekipno su bili treći. Vedran Selak bio je treći pojedinačno, Dubravko Pirak deveti i Dražen Sudarević sedamnaesti.

Ovi rezultati bili su razlog prijema Streljačkog društva „Čazmatrans“ kod gradonačelnika Dinka Piraka koji je strijelcima  čestitao na novim sportskim uspjesima.

– Vidimo da je tradicija streljaštva u Čazmi itekako značajna. Naši strijelci svaki put kada odu na neko natjecanje ostvare dobre rezultate, pa tako i sada je isto to bio slučaj. Potpora grada prema društvu neće izostati ni ovog puta. Grad kontinuirano u svom proračunu poziciju u sportu podiže iz godine u godinu, uređujemo i sportske objekte i trudimo se da sportaši što bolje uvjete za rad – kazao je gradonačelnik Pirak.

Kako nam je otkrio strijelac s najbolje ostvarenim rezultatima Dubravko Pirak, za ova natjecanja nije imao posebne treninge i pripreme zbog prirode svog posla.

– Ja treninga skoro i nemam, prije državnog natjecanja u PAP-u u petak imao sam radni dan. U petak popodne sam iz poluautomatske puške puknuo pet metaka, onda vam dođu ljudi jer je otvorena streljana, onda morate ostaviti pušku, skinuti opremu i ići s njima raditi jer ste dolje. Na kraju sam za to natjecanje puknuo 10 metaka. Za natjecanje 7,9 sam puknuo šest metaka – kaže Dubravko Pirak.

Konkurencija na natjecanjima je bila jaka jer su bili najbolji strijelci iz Hrvatske u ovim disciplinama. 

– Osječani su jaki, Koška i Karlovac su jaki tu je još bio i Zagreb s dvije ekipe. To su ekipe koje su većinom prvaci Hrvatske. U zadnje vrijeme malo nas prati i sreća – dodao je Dubravko Pirak

Grad Čazma ovom prilikom nagradio je strijelce s 5 tisuća kuna koje će iskoristiti za opremu i streljivo koje je velika stavka troškova u ovom sportu. Naime, cijena jednog metka je tridesetak kuna ako se kupuje, dok je, ako ga strijelci sami pune, preko 10 kuna po metku.

I dok ova ekipa na svim natjecanjima gdje se pojavi ostvaruje sjajne rezultate pitanje je tko će je naslijediti jer kod mladih i ne postoji veliki  interes za ovaj sport.

– Ima mladih, ali svi bi došli na gotovo, leći i pucati. Teško je mlade dobiti na taj način da se hoće obavezati i dolaziti redovno na treninge, pogotovo u današnje vrijeme. Tehnologija je otišla naprijed i svi su na računalima.

Na prijemu je bio i predsjednik Streljačkog društva „Čazmatrans“ Čazma Franjo Milčić koji je i ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Piraku na pomoći koju Streljačko društvo dobiva od grada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.