Župan Damir Bajs primio prof. Dejana Nemčića, najboljeg učitelja na svijetu

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je profesora geografije Dejana Nemčića, koji je na najznačajnijem svjetskom natječaju za učitelje Global Teacher Award 2020. u konkurenciji najboljih učitelja iz 110 zemalja, proglašen najboljim na svijetu.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje nastavnicima iz cijelog svijeta, a prof. Nemčić jedan je od rijetkih ovogodišnjih dobitnika iz ovog dijela Europe.

Bjelovarsko-bilogorska županija je druga županija u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje, županija ulaže i u Centre izvrsnosti podsjetio je župan Damir Bajs na prijemu i dodao kako iza svega ipak stoje ljudi, a kad se govori o prof. Nemčiću, govorimo o čovjeku iz našeg kraja koji je Bjelovarčanin po rođenju, a Gareščan po životu.

– On je profesor, posvetio se svom zvanju i zanimanju iznad uobičajenog i meni je drago vidjeti tako ambiciozne ljude, ljude s vizijom koji su nadišli Garešnicu, Bjelovar, našu županiju, Hrvatsku i došli do toga da budu najbolji profesor na svijetu. Biti profesor nije samo posao, to je jedan poziv koji gospodin Nemčić najbolje pokazuje. Brojni projekti koje je vodio, vezani uz Hrvatsku i Afriku, brojna priznanja koja je dobio, dobila su jednu krunu, a to je činjenica da je najbolji profesor na svijetu – rekao je župan Bajs.

Profesor Nemčić trenutno predaje  u OŠ „Ivo Andrić“ u Zagrebu i na privatnom visokom učilištu University College Aspira.  Također, on je i licencirani turistički pratitelj i vodič za Hrvatsku i Europu, a posljednjih godina pokrenuo je različite humanitarne i edukacijske akcije.

Osim titule najboljeg profesora na svijetu Dejan Nemčić može se pohvaliti i brojnim drugim nagradama koje je osvojio u svojoj dosadašnjoj karijeri. Između ostalih dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske, a dva puta osvojio je nagradu Bolja Hrvatska (za projekte Uživo sa svih kontinenata i Afrika, možemo zajedno). Već godinama zajedno s učenicima prof. Nemčić pomaže djeci u Africi te i na taj način unaprjeđuje društvo u kojem živimo.

– Danas kada sam dolazio u Bjelovar bio sam ponosan i sretan jer sam svoj put započeo iz ove županije, iz Grada Garešnice  od kuda dolazim. Biti najbolji učitelj svijeta, nagrada koja je došla senzacionalno i čudesno iz Indije prije deset dana iz New Delhija gdje je sjedište te nagrade, gdje bi trebao ići za dvadesetak dana, potvrdila mi je ono prije deset godina što sam započeo, da se isplati ulagati u obrazovanje. Kad smo danas župan i ja održali uvodni sastanak stvarno sam bio sretan i radostan učitelj kad mi je župan iznosio činjenice što je napravljeno na razini županije i kako je županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje. Još više sam sretan, što mi je potvrđeno ono što sam prije deset godina rekao u sklopu ove županije, a to je da jedino ulaganjem u obrazovanje društvo može ići naprijed, država može ići naprijed, a samim time i BDP može ići naprijed – rekao je prof. Nemčić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.