Uspjeh Argonauta kroz milenijsku fotografiju Šime Strikomana u Bjelovaru

Nakon ovogodišnjeg 5. mjesta na Maratonu lađa, bjelovarski Argonauti su od 18. – 25. listopada  preveslali Jadransko more od Prevlake do Savudrije.

Inače, ovo je uz sportski bio i humanitarni projekt pod nazivom “Jadranom bez daha” u organizaciji  s udrugom “Plava krila”, kako bi zajedno osvijestili javnost o problematici respiratornih bolesti, s naglaskom na plućnu hipertenziju.

Argonauti su preveslali rutu po Jadranu u kanuu šesterosjedu u kojem se mijenjalo 12 osoba. Od  Prevlake do Savudrije, odnosno 650 kilometara Argonauti su preveslali u 7 dana, a danas su u Bjelovaru u dogovoru sa poznatim milenijskim fotografom Šimom Strikomanom dogovorili snimanje 720 milenijske fotografije

Tomislav Smrček vođa Argonauta kazao je kako su se najviše bojali vremenskih prilika, no vrijeme je kaže bilo fenomenalno svih 7 dana.

– Tu smo, sretni smo i zadovoljni, idemo malo odmoriti i pripremati neke nove projekte – kazao je Smrček.

Najteže je dodaje Smrček bilo sve organizirati, uz sveprisutan strah od koronavirusa:

– Jedan naš veslač nije mogao zbog samoizolacije, a ispostavilo se da smo u super formi i da samo preveslavanje nije problem, ali da je bilo loše vrijeme, još sad bi bili tamo – kaže Smrček.

Ono što Argonauti najavljuju je sudjelovanje na utrci na Havajima, no prije toga treba odraditi nekoliko utrka na Atlantiku u Francuskoj rekao je o budućim planovima Smrček:

– Onda su sljedeća stvar Havaji, ali prije toga još jedan Maraton lađa, a možda se još nešto izrodi iz suradnje s Plavim krilima s kojima je suradnja krenula tako da smo se dogovorili da jedan dan nosimo njihove majice, a na kraju se uspostavio jedan partnerski odnos u cijeloj organizaciji projekta.

Argonaute je u Rogoznici snimio poznati milenijski fotograf Šime Strikoman koji se odazvao pozivu na snimanje milenijske fotografije u Bjelovaru.

– Bjelovar je jedino županijsko središte koje nema milenijsku fotografiju, pa smo ovaj put, uz sport i humanitarni projekt, ovom fotografijom htjeli istaknuti pozitivno, ovjekovječiti uspjeh ARGA kroz fotografiju i u Bjelovaru – kazao je Strikoman.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.