Unutarstranački izbori u HDZ-u: U političku utrku za još jedan mandat kreće Miro Totgergeli

Po odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a redovni unutarstranački izbori će biti održani 22. studenog i 6. prosinca. Za provođenje izbora nadležna su Općinska, Gradska i Županijsko izborno povjerenstvo.

Kako nam je potvrdio, svoju kandidaturu za čelno mjesto Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije istaknut će i dosadašnji predsjednik Miro Totgergeli.

– S obzirom na to da smo na zadnjim izborima za parlament pobijedili u svim općinama i gradovima, a ja sam bio i na toj listi i organizirao cijelu županijsku organizaciju za te izbore, mislim da mi je i dužnost da se kandidiram još jednom za predsjednika Županijskog odbora – rekao je Totgergeli.

Dosadašnjim radom lokalnih organizacija zadovoljan je, ali i dodaje, uvijek može bolje:

– Zadovoljan sam radom lokalnih organizacija prije svega zato što smo na zadnjim izborima uspjeli pobijediti u svim općinama i gradovima na području županije. Mislim da je ovo prvi put u povijesti da je Hrvatska demokratska zajednica uspjela biti prva stranka u svakoj općini i gradu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Da se može popraviti rad Hrvatske demokratske zajednice pogotovo u nekim općinskim i gradskim organizacijama to isto stoji. Međutim, često smo i mi unutar stranke i sami prema sebi malo prekritični, nekad ne znamo ni uživati u tim rezultatima koje napravimo. Uvijek i kod nas može netko od članova reći ne radi se dobro, trebalo bi se bolje. Naravno da je to dobro poslušati i te savjete analizirati i onda naći dobar zaključak kako nastaviti dalje. činjenica je, uvijek može biti bolje – dodao je Totgergeli.

Kako saznajemo iz neslužbenih izvora o svojoj kandidaturi na čelno mjesto županijskih HDZ-ovaca razmišlja i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac. Hoće li Žunac krenuti u ovu političku utrku za čelno mjesto županijskog HDZ-a pokazat će vrijeme.

– To su demokratski izbori i dobro je da bude više kandidata. Hrvatska demokratska zajednica je imala i u ožujku na nacionalnoj razini više kandidata i pokazalo se da smo nakon toga pobijedili na parlamentarnim izborima više nego u zadnjih nekoliko ciklusa. Dobro je da prođu jedni dobri demokratski izbori unutar stranke i nakon toga da budemo spremni, jači i čvršći za lokalne izbore koji su pred nama – kazao je Totgergeli o mogućim protukandidatima.