Svadba u centru Čazme s vatrometom u ponoć imala sve potrebne dozvole

Nema stanovnika Čazme kojeg u ponoć sa subote u nedjelju 24. na 25. listopada nije probudio vatromet i prestravio. Dosta se ovih dana pisalo i na društvenim mrežama kako se uopće dozvolilo u ovo vrijeme, kada brojevi zaraženih koronavirusom skaču, jedan ovakav događaj za koji mnogi sumnjaju da je u svemu bio u skladu s preporukama.

Kako nas je zanimalo je li ova svadbena svečanost imala sve dozvole uputili smo upit u PU bjelovarsko-bilogorsku iz koje smo dobili odgovore na sva pitanja koja si svi Čazmanci postavljaju.

Na stranu sad, slažemo li se ili ne s tim je li normalno da usred noći u jednom mirnom gradiću netko “bombardira” deset minuta i probudi cijeli grad, ako imate dozvolu, možete to napraviti, a dozvolu su organizatori tog svečanog događaja, imali. Evo što su sve napisali u odgovoru iz PU bjelovarsko-bilogorske.

“nastavno na Vaš upit od 26. listopada 2020. dostavljamo odgovor.

Vezano za održavanje javnog vatrometa povodom svadbene svečanosti u Gradu Čazma, na lokaciji iza ugostiteljskog objekta Gostionica&Ana, Čazma, Ulica kralja Tomislava 10c, dana 24/25.10.2020. godine, izvješćujemo Vas da je od strane izvođača javnog vatrometa trgovačkog društva MIRNOVEC d.o.o., Bakovčica, Koprivnička 48 podnesen dana 19.10.2020. godine uredan zahtjev sa u Planom izvođenja vatrometa. Uvidom u prispjelu dokumentaciju zahtjev je usvojen te je od strane Odjela inspekcije, SCZ Bjelovar, izdano Rješenje kojim se odobrava izvođenje javnog vatrometa sukladno podnesenom zahtjevu (gore u tekstu). Isto tako ističemo da je od strane Odjela inspekcije SCZ Bjelovar, dana 20. listopada 2020. godine, obavljen ciljani pregled prijavljene lokacije izvođenja javnog vatrometa u cilju utvrđivanja i ispunjavanja sigurnosnih uvjeta za njegovo izvođenje.

Nastavno na gore rečeno, izvješćujmo Vas da je o izvođenju javnog vatrometa izvješten OKC PU Bjelovarsko-bilogorske, kao i PP Čazma. Glede svadbene svečanosti koja je održana dana 24.10.2020. godine izvješćujemo vas da je isto okupljanje prijavljeno Županijskom centru 112, te je u istome prijavljeno da će se svadbena svečanost održati dana 24.10.2020. godine u vremenu od 16,00 do 23,59 sati i da će na istoj biti prisutno 50 gostiju. Kontrola provedbe mjera propisanih odlukama stožera CZ RH obavljena je od strane inspektora ovog Odjela i policijskih službenika Policijske postaje Čazma, te je tom prilikom utvrđeno da se poštuje mjera ograničenja ukupnog broja sudionika koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prostoru. Glede navoda da je svadbena svečanost trajala iza ponoći isto našom kontrolom nismo utvrdili budući da je kontrola obavljena u vremenu od 22,30 do 22,55 sati, ali smo organizatora upozorili da se svadbena svečanost može održavati do 24,00 sata, na što je isti izjavio da će svečanost završiti u ponoć nakon vatrometa.”

Dakle, iz odgovora koji smo dobili iz PU bjelovarsko-bilogorske vidljivo je da su organizatori imali sve potrebne dozvole, pa dragi Čazmanci, vjerujemo da ste dobili sve odgovore na pitanja koja su vas možda mučila oko ovog događaja. Ipak, ako bolje razmislite, imaju li smisla kontrole nekog događaja koji mora biti gotov do 24 sata, prije 24 sata ili je logičnije provjeriti iza ponoći?

Možemo reći da su građani s pravom revoltirani jer se neke stvari dozvoljavaju, a druge pak ne. Navest ćemo samo kulturnu manifestaciju Zapovijed pod lipom u Mikloušu koja je trebala biti održana na otvorenom, a zbog epidemiološke situacije nije dobila zeleno svjetlo, točnije županijski Stožer im je naložio da na manifestaciji smije biti samo 20 sudionika, pa je Zapovijed pod lipom otkazana i to u vrijeme kada broj zaraženih nije bio kao ovih dana.

Da zaključimo na kraju, kako bi to rekla gospoda iz Nacionalnog stožera: “Sljedeća 2 tjedna su ključna!”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.