Pitali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja: Zašto OŠ Čazma čeka pet mjeseci odobrenje za zapošljavanje kuharice?

Učenici OŠ Čazma od početka ove školske godine bez toplog su obroka iz svoje školske kuhinje, vijest je koju smo objavili proteklog tjedna.
Razlog je što Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nakon umirovljenja jedne kuharice, još nije odobrilo zapošljavanje nove osobe na upražnjeno radno mjesto.

Ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman tada je iskazala svoje žaljenje što djeca ostaju bez toplog obroka u školi i dodala kako je škola nemoćna jer odobrenja iz Ministarstva na njihov zahtjev nema već punih pet mjeseci.

Zašto nakon pet mjeseci od kada je traženo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zapošljavanje kuharice to još nije odobreno? Zašto nisu odobrena i dodatna tri zapošljavanja spremačica?, pitali smo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a odgovor vam donosimo u nastavku:

Poštovana,

radna mjesta pomoćno-tehničkog osoblja u osnovnim školama propisana su posebnim propisima te poslovi spremačice i kuharice nisu isti.
Stoga svaka škola u svom zahtjevu navodi potrebe zapošljavanja na određenom radnome mjestu u skladu s propisima te obrazlaže razlog potrebe zapošljavanja (prestanak radnog odnosa, povećanje opsega poslova i sl.).

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zaprimilo zahtjev za prethodnu suglasnost za zapošljavanje kuharice na upražnjeno radno mjesto na puno neodređeno radno vrijeme. Navedeni zahtjev je obrađen te upućen u daljnje postupanje.

Napominjemo, da Škola ima pravo zaposliti namještenika na upražnjeno radno mjesto, a to znači i kuharice, do 60 dana, odnosno dok ne dobije prethodnu suglasnost Ministarstva Stoga, u konkretnom slučaju, odobrenje zahtjeva nije prepreka da Škola osigura topli obrok učenicima.

S poštovanjem,
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.