Policija najavila pojačane aktivnosti tijekom vikenda

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao i ostale prekršaje.
U tom pogledu iz PU bjelovarsko-bilogorske obavještavaju sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od danas 23. do nedjelje 25. listopada, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.
Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.
Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom noći 24/25. listopada u vremenu od 20.00 do 04.00 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova.
I ovom prilikom iz PU bjelovarsko-bilogorske mole sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.