Učenici u OŠ Čazma bez toplog obroka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije još odobrilo nova zapošljavanja

Učenici OŠ Čazma od početka ove školske godine bez toplog su obroka iz svoje školske kuhinje. Razlog je što Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nakon umirovljenja jedne kuharice nije još odobrilo zapošljavanje nove osobe na upražnjeno radno mjesto.

Ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman žali što djeca ostaju bez toplog obroka u školi, ali škola je nemoćna jer odobrenja iz Ministarstva na njihov zahtjev nema već punih pet mjeseci:

– Osnovna škola Čazma još uvijek nije od MinistarstvA znanosti i obrazovanja dobila suglasnost za zapošljavanje kuhara, odnosno kuharice. Ta suglasnost traži se već punih pet mjeseci. Zahtjev smo poslali u sedmom mjesecu, sada je već sredina desetog. To je osnovni problem, nemamo kuhara, ne možemo organizirati rad školske kuhinje -kaže nam ravnateljica Osman.

Recimo i kako škola u Čazmi ima zaposlenu jednu kuharicu koja sama obim posla u pripremi obroka ne bi mogla odraditi.

– Kuharica trenutno u svom dijelu kuhinje nakon energetske obnove još posprema neke stvari i uređuje, a jednim djelom radnog vremena je na dežurani – kaže Osman.

Osim učenika matične škole Čazma tople obroke nemaju ni učenici dvije područne škole, one u Dragancu i Dapcima. Razlog je isti, nisu odobreno nova zapošljavanja.

– Tražili smo minimalno tri spremačice da bi mogli normalno funkcionirati. Imamo tri školske kuhinje i upravo su nam te tri spremačice nužne da bi mogli funkcionirati. Jedna spremačica nam treba za našu matičnu školu u Čazmi dok su druge dvije pola radnog vremena kuharice, a pola radnog vremena spremačice u našim područnim školama u Dragancu i Dapcima – dodaje Osman.

Tako se brzina hrvatske birokracije pokazala još jednom na djelu, a prelomila se na učenicima OŠ Čazma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.