Prodajom jabuka i prezentacijom “Bilogorske košare” u Bjelovaru obilježen Svjetski dan jabuka

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana jabuka te kako bi promovirali domaće i lokalno, poljoprivredni proizvođači udruženi u braniteljsko-socijalnu zadrugu “Bilogorska košara” predstavili su i prodavali danas svoje domaće jabuke na štandovima na bjelovarskom korzu. I ovom prilikom jedan od najvećih proizvođača jabuka Željko Ledinski upozorio je na problem  uvoza jabuka. Kako je kazao uvezene jabuke iz Srbije i Makedonije praktički ne prolaze nikakve kontrole:

– Mi kad naše proizvode prodajemo imamo analize na 600 uzoraka, dok proizvodi koje uvozimo nisu podložni takvoj analizi niti ima bilo kakav certifikat. Mi smo izloženi strogim kontrolama, ne može se dozvoliti da se naša domaća roba prodaje, a da ima neke nedozvoljene rezidue, dok se to za ovu stranu robu koja je preplavila tržište po dampinškim cijenama to ne može reći – kaže Ledinski.

Još jednom je apelirao na građane da kupuju domaće jer upravo je korona kriza pokazala zašto je važno imati domaći kvalitetni proizvod:

– Bilogorska košara jedna je od trgovina koja će pomoći da građani Bjelovara i okolice koji navrate ovdje mogu kupiti zdravi domaći proizvod koji ima sve standrade kvaliete – rekoa je Ledinski.

Na korzu je uz prodaju jabuka promoviran i rad Zadruge koja uskoro planira otvoriti trgovinu u središtu grada i to uz potporu Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Zadruga ima 20 članova, od tog broja 15 je hrvatskih branitelja,a ostalo su mladi proizvođači.

Dario Mustać upravitelj zadruge kazao je kako je cilj “Bilogorske košare” promocija domaćih proizvođača i njihovih proizvoda, a potporu im je dao i Grad Bjelovarkazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić:

– Uz potporu radu, uskoro se otvara i trgovina Bilogorska košara u centru grada u kojoj će biti ekskluzivni proizvodi kao što su kvargl, majburger i drugi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.