BJELOVAR: Dodijeljena uvjerenja polaznicima osposobljavanja u sklopu projekta „Mi to možemo“

Grad Bjelovar je u partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar, Udrugom oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije i Centrom za socijalnu skrb Bjelovar, provodi projekt „Mi to možemo“ koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 1.406.786,60 kn.

Projekt obuhvaća 60 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada i okolice od kojih je 15 dugotrajno nezaposlenih mladih osoba do 29 godina i 15 odraslih osoba starijih od 30 godina, 15 osoba s invaliditetom, 15 korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu i 5 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama na području zapošljavanja i socijalnog uključivanja.

U sklopu projekta nedavno je 29 nezaposlenih osoba uspješno završilo programe obrazovanja odraslih, a ove srijede svečano su im dodijeljena Uvjerenja o završetku obrazovanja odraslih.

Zamjenica gradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec prilikom dodjele uvjerenja je kazala ako su polaznici uspješno zavrpili programe za računalnog operatera, samostalnog knjigovođu, internet marketing, i suradnika za pripremu i provedbu EU projekata.

– Nadam se da će svi polaznici uz nove kompetencije naći i bolji posao i uopće naći posao – kazala je Bastijančić Erjavec.

Da od ovog osposobljavanja puno očekuju rekli su i polaznici. Jedan od njih je Ivan Pažur koji je nezaposlen od 2017. godine:

Želio bih reći da je bilo fenomenalno odraditi nastavu online. Ja sam jedan od polaznika koji je prvi krenuo kod prof. Kaličanina kojeg moram pohvaliti kao i cjelokupni Centar. Završio sam za računalnog operatera i to je nešto što sam oduvijek želio ali nisam imao priliku tako da mi ovo puno znači – rekao je Pažur.

Za računalnog tehničara osposobljavanje je završila i 62-godišnje Milkica Basta:

– Odlučila sam se za osposobljavanje jer se nisam s tim još susrela nikad u životu i htjela sam nešto novo naučiti i provjeriti koliko mogu. Jako sam zadovoljna i vidjet ćemo što će budućnost pokazati.

Uz predstavnike Grada Bjelovara, svečanoj dodjeli Uvjerenja nazočili su i partneri u projektu, predstavnici Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i Udruge oštećena sluha BBŽ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.