Na “Vratima Bilogore” promovirana Bilogorska konjička turistička staza

Bilogorska konjička turistička staza prva je međunarodno certificirana konjička turistička staza i jedina takva u Hrvatskoj. Na njoj se nalazi sjedište ENGEA Hrvatska, međunarodne asocijacije konjičkog turizma i nacionalne udruge konjičkih turističkih vodiča, pri kojoj djeluje 22 certificiranih vodiča turističkog jahanja. Projekt se temelji na tradiciji konjičkih udruga, educiranih konjanika i uzgajivača konja u tom kraju, od kojih je nekoliko njih proteklih godina otvorilo i svoja seoska turistička domaćinstva.

U cilju promocije Bilogorske konjičke staze i bjelovarsko-bilogorskog turizma u subotu 17. listopada održano je  predstavljanje projekta na Izletištu „Vrata Bilogore“ u Maglenči. Cilj svih aktivnosti je daljnji razvoj ruralnih područja kao i opstanak i podrška OPG-ovima i svima ostalima uključenim u turističku djelatnost te zaustaviti iseljavanje mladih iz ruralnih područja. Mlade se želi potaknuti da se aktivnije uključe u turizam i njemu srodne djelatnosti te tako pridonesu ukupnom razvoju kraja u kojem će graditi vlastiti život.

Sve to potiče i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar koja promovira turističku ponudu kraja kao i njegove gastronomije.

– Znamo da je Bilogora geografski najpovoljnija za ovakav oblik turizma i odlučili smo iskoristiti ovo novo normalno za promociju naše Bilogorska konjičke staze. Želim naglasiti da je to prva certificirana konjička staza u Hrvatskoj, imamo 22 konjička vodiča i mislim da na našoj prekrasnoj Bilogori svi mogu provesti nezaboravne trenutke – kazala je direktorica TZ Bilogora Bjelovar Ana Kelek.

Konjički turizam i turističko jahanje relativno su slabo razvijeni u Hrvatskoj, a ovaj projekt odličan je primjer kontinuiranog rada i ulaganja Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u turističku ponudu i koji ima velikog potencijala da s daljnjim razvojem počne bilježiti izvrsne rezultate i pokazivati značajan turistički rast. Turistička zajednica Bilogora Bjelovar u tome ima podršku Grada Bjelovara kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

– Trebamo taj kontinentalni turizam podići na jedan viši nivo, a upravo to naša Turistička zajednica odlično radi. Uslijed ove korone koja je zadesila cijeli svijet upravo ovakva događanja na otvorenom na kontinentu, na našoj lijepoj Blogori treba nastaviti i dalje – rekao je Brajdić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.