Počeli radovi na izgradnji kanalizacije u Bereku

Nakon što je sredinom rujna potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji kanalizacije u Bereku u srijedu su počeli radovi koje su obišli generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković u pratnji načelnika Općine Berek Mate Tonkovića i njegovih suradnika, direktora čazmanskih Komunalija Ivana Beljana i saborskog zastupnika Mire Totgergelija.

„Ovaj projekt ima veliki značaj za Općinu Berek. Sretan sam što je zaživio i zahvalan sam našem saborskom zastupniku koji je lobirao za ovaj projekt i direktoru Hrvatskih voda s kojim smo se u nekoliko navrata sastajali i dogovarali ovaj projekt”, rekao je načelnik Općine Tonković.

Hrvatske vode u Općini Berek na projektima vodoopskrbe i izgradnji kanalizacije u naselju Berek ulažu desetak milijuna kuna rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i dodao:

„Siguran sam da ovo puno znači stanovnicima naselja Berek jer će po prvi put jedan dio Općine Berek dobiti sustav kanalizacije. Isto tako imat ćemo uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i u cijelosti ćemo zbrinuti otpadne vode na ovom području. Ono što nas raduje je i da napredujemo sa širenjem javne vodoopskrbne mreže i možemo reći da ćemo ulaganjima i ove godine doseći standard razine od 80% priključenosti“ – kazao je Đuroković.

Kako je rekao načelnik Mato Tonković veliku ulogu u realizaciji projekta izgradnje kanalizacije u Općini Berek imao je saborski zastupnik Miro Totgergeli:

„ To i je uloga saborskog zastupnika da u nekoj sinergiji one koji vode lokalnu zajednicu spajamo s onima koji vode državnu politiku. Mislim da na neki optimalni način ja to i radim cijelo vrijeme. Ono što je bitno naglasiti je da s direktorom Hrvatskih voda imamo jako dobru suradnju na području cijele naše Bjelovarsko-bilogorske županije na čemu sam mu zahvalan“, rekao je Totgergeli.

Čazmanske Komunalije su na području Grada Čazme i još 6 općina distributer vode i brinu o sustavu kanalizacije. Ivan Beljan direktor Komunalija iskazao je zadovoljstvo što je nakon Čazme i općine Veliko Trojstvo izgradnja kanalizacije počela i u Bereku. Dodao je kako će duljina kanalizacije u naselju Berek biti 5 300 metara, imat će dvije pretcrpne stanice i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda:

„Hrvatske vode su za ovu godinu osigurale ukupno s Općinom Berek 2,5 milijuna kuna. Nadamo se da će taj dio biti riješen, a isto tako nadam se da ćemo imati dobar ritam i sljedeće godine i da ćemo za 2 – 2,5 godine završiti cijeli projekt od 7,3 milijuna kuna plus PDV“, zaključio je Beljan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.