Kuglački klub Bjelovar u svim kategorijama ima prvake – za najmlađe organiziran prijem u Gradskoj upravi

Nedavno, nakon nastupa u Novskoj te u Otočcu, mlađi uzrast Kuglačkoga kluba Bjelovar ostvario je zavidne rezultate na državnoj razini. Naime, Patrik Dedić postao je prvak države u svojoj kategoriji s uvjerljivom razlikom od 74 čunja od drugoplasiranog. 

Također, izvrsni su bili i ostali natjecatelji i to: 2. mjesto U9 Lena Maslek, 5. mjesto U11 Tia Boščić, 8. mjesto U11 Lara Blaško te 7. mjesto U12 Filip Jakovov.

Na promicanju bjelovarskoga sporta i rezultatima, njima i njihovim trenerima, čestitala je  zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec na prijemu:

-Ovom prilikom još jednom vam čestitam jer vi na vašem natjecanju ne da ste samo osvjetlali svoje ime i bili na ponos svojim roditeljima već ste i ime grada Bjelovara proširili van samih naših granica. Želim da i dalje trenirate i da uživate u ovom sportu kojim se bavite – rekla je Valna Bastijančić Erjavec.

Velika zasluga za ovaj uspjeh mladih kuglača ide trenerima Dariju Blašku i Željku Košutiću

-Ja i kolega Košutić se već tri-četiri godine bavimo treniranjem te djece. Imamo ih sad sedam iz nižih uzrasta i tri-četiri iz većeg uzrasta od 20 do 21 godinu. Radit ćemo i dalje i nadamo se još boljim rezultatima – ističe Blaško, dok je Košutić dodao kako je Kuglački klub Bjelovar jedan od rijetkih klubova koji ima u svim kategorijama pojedinačne prvake:

– To je jedan od podataka koji se nije znao do zadnjih par dana. Jedan smo od rijetkih, a zovu nas mali klub, imamo prvake od devet godina pa sve do seniorske razine pojedinačne prvake Hrvatske – rekao je Košutić.

Najveći uspjeh ostvario je 10-godišnji Patrik Dedić koji je prvak države u svojoj kategoriji, o tome kako se počeo baviti kuglanjem i što je potrebno za uspjeh je rekao:

– Ja sam se odlučio za kuglanje jer mi je tata rekao da je kuglanje jedan dobar sport. Probao sam i na početku nisam bio dobar, nisam ništa znao, a sad kuglam već tri godine. Treba se puno vježbati i trčati i puno trenirati – kazao je Patrik Dedić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.