GO SDP-a Čazma: Stanko Grčić izigrao je naš dogovor i povjerenje!

Stanko Grčić vijećnik izabran s kandidacijske liste Hrvatske seljačke stranke braće Radić, Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika vraća se u Gradsko vijeće Grada Čazme.

Povratkom Grčića iz Hrvatske seljačke stranke braće Radić u vijeće, jednom od najdugovječnijih gradskih vijećnika SDP-ovom Franji Milčiću prestaje mandat.

Iako Grčić tvrdi da je ovakva njegova odluka o aktiviranju mandata sukladna stranačkom dogovoru između HSS-a braće Radić i SDP-a, kako bi svaka stranka participirala pola mandata u vijeću iz čazmanskog SDP-a tvrde da tome nije tako i da ih je Grčić izigrao:

– To nije bio dogovor. Dogovor je bio, da smo dobili četiri vijećnika onda bi ušli u vijeće i Franjo i Stanko, a dogovor je bio ako dobijemo tri vijećnika da će se gospodin Grčić povući i staviti mandat u mirovanje, a Franjo da će odraditi taj mandat do kraja. Takav je bio dogovor! Znači on je izigrao naš dogovor i povjerenje za bilo kakvu daljnju suradnju i daljnje odnose – kaže predsjednik čazmanskog SDP-a Damir Đuran.

SDP je nakon ulaska Stanka Grčića u Gradsko vijeće Grada Čazme ostao na samo jednom gradskom vijećniku.

– Nažalost tako je, bili smo malo lakomisleni i vjerovali smo kome nismo trebali i sada smo nažalost do idućih lokalnih izbora samo na jednom vijećniku – dodaje Đuran.

Zanimljivo je kako upravo s liste Hrvatske seljačke stranke braće Radić, Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika dolazi i najneaktivniji vijećnik po pitanju dolazaka na sjednice Gradskog vijeća i zastupanju građana u vijeću, Zlatko Salaj. Podsjetimo kako je upravo Zlatko Salaj kao nezavisni kandidat, na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika ove koalicije i nositelj liste.

– Jednostavno na to ne znam što da kažem, kada smo prije tri i pol godine išli u izbore pokazalo se da smo s tom koalicijom pogriješili i više nam ne pada na pamet ponavljanje takve greške.

Čazmanski SDP priprema se za predstojeće lokalne izbore koji će se održati iduće godine u nadi da neće ponoviti ovakve greške.

-Za lokalne izbore se pripremamo, bit će još razgovora i dogovora, na izborima ili ćemo podržati nekog kandidata ili ćemo imati svog -kaže Đuran.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.