Zašto je prekinuta utakmica u Predavcu?: Tajnik NK Dinama G. Koprivnjak – “Navijači nisu ušli na teren! Prekid prouzročili gostujući igrači i njihov trener!”

Jučer je prekinuta  utakmica devetog kola 4. nogometne lige BJ – KC – VT između Dinama iz Predavca i Tehnike iz Koprivnice. Utakmica igrana u Predavcu, prekinuta je u 30. minuti. Što se događalo na spornoj utakmici pitali smo Gorana Koprivnjaka tajnika Dinama.

Za početak prepričajte nam što se dogodilo jučer u Predavcu.

– Dogodio se prekid utakmice koji su prouzročili gostujući igrači, odnosno njihov trener koji je svoju ekipu povukao u svlačionicu nakon našeg vodstva 1:0. Od početka same utakmice gosti su ušli prenervozno u utakmicu iz razno raznih razloga. Mi smo prošli tjedan najavili i žalbu zbog nastupanja dvojice njihovih igrača sa zabranom nastupa s tri žuta kartona. Oni su preko tjedna registrirali ta svoja dva igrača za NK Vrbovec da bi ih kasnije opet registrirali za svoj klub Tehnika. Samim time pokušali su izigrati disciplinski pravilnik i propozicije samog natjecanja. To pričam zbog toga što hoću napomenuti da je tu krenula ta njihova nervoza i podizanje tenzija. Osobno smatram  da su tim svojim postupkom doveli u pitanje i samu regularnost natjecanja naše lige.

Iz Tehnike kažu da su navijači ušli na teren. Jesu li to bili navijači ili su to bili redari?

-Ne. Naši navijači nisu ušli na teren! Dogodila se situacija da nakon našeg vodstva 1:0 i preoštrim startovima  na našem brzom igraču Grgiću, nakon još jednog takvog preoštrog starta s leđa na Grgiću igrač je ustao s bolnom grimasom i odgurnuo protivničkog igrača. Nakon toga nastala je gužva među igračima koja se odvijala uz uzdužnu crtu igrališta blizu kornera. Pošto su naši redari bili u blizini ušli su u teren i spriječili eventualni nered, sve se brzo završilo te je glavni sudac dodijelio dva crvena i nekoliko žutih kartona što našoj što protivničkoj ekipi. Tu je sami eksces između igrača završio. Još jednom ponavljam nikakvi navijači nisu ušli na teren. Još bih htio pohvaliti vrhunsku reakciju naše redarske službe koja je pravovaljanom reakcijom spriječila nered na terenu. To se može pročitati iz službenog zapisnika delegata utakmice.

Koja je vaša procjena tko će za zelenim stolom dobiti tri boda?

– Postoji snimka utakmice, izjave delegata, sudaca i svih aktera utakmice i ne bi se želio upuštati u procjene.

Za to izvješće delegata vaši protivnici kažu da je pristrano i da ide više vama u prilog.

– Mi bi mogli reći zašto se nama delegira delegat iz Koprivnice kada igramo s ekipom iz Koprivnice. Prije i nakon utakmice taj isti delegat priča da je bivši igrač i da je prijatelj s predsjednikom kluba protivničke ekipe. Na isti način mi bi mogli reći da je bio pristran za gostujuću ekipu. Ne bi htio komentirati njihove izjave.

Vi ste od gostujućih navijača doživjeli i niz uvreda na osobnoj razini. O čemu je riječ.

-To mi je osobno jako žao, bilo je to vrlo nekulturno i krajnje bezobrazno ponašanje službenih osoba gostujuće ekipe na klupi za pričuve. Od prve minute komunicirali su na krajnje bezobrazan način s našom ekipom i sa sucima, psovkama i pogrdnim riječima vrijeđali su našeg trenera i mene osobno koji sam bio kao službena osoba na klupi. Ja na nogometnoj utakmici još nisam tako nešto doživio i pitam se čemu to? Očito su ušli u utakmicu vrlo nervozni, ne znam iz kojih razloga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.