Vozni park Doma zdravlja BBŽ obnovljen s dva nova sanitetska vozila

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u prisustvu ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić uručio je ključeve 2 nova sanitetska vozila za potrebe Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije čija vrijednost iznosi 622.380 kuna.

– Takvo zanavljanje vozila jako puno znači za stanovnike županije jer Dom zdravlja ima 12 timova sanitetskog prijevoza što znači 24 vozača i isto toliko tehničara. Voze po cijeloj Hrvatskoj, puno se kilometraže radi i mi svake godine moramo raditi velik broj kilometara i iz tog razloga s minimalno dva nova vozila godišnje moramo zanavljati vozni park – kazala je ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

Obim poslova koji pokrivaju vozači sanitetskog prijevoza je velik, a i sam broj vozača koji su zaposleni unazad nekoliko godina je povećan. Vozila koja je danas uručio župan Bajs su modernija od postojećih i imaju više mjesta kazao je vozač sanitetskog prijevoza Željko Ćurić:

– Nova vozila imaju 5 sjedećih mjesta i jedno ležeće. Do sada to nije bio slučaj, jer su vozila imala tri sjedeća mjesta i jedno ležeće. Ova vozila će pružiti mogućnost kavlitietnijeg prijevoza, a i više ljudi ćemo moći voziti.

S dva nova, županijski Dom zdravlja trenutno raspolaže sa 32 sanitetska vozila, a nabavom novih i potpuno opremljenih vozila osigurava se i udobnost u prijevozu pacijenata kao i smanjenje broja popravaka sanitetskih vozila kaže župan Bajs:

– Investicija u sigurnost naših pacijenata ali i vozača je jedan od ključnih elemenata. Moram reći da ćemo ove godine nabaviti pet vozila, tri patronažna i dva sanitetska. Kad govorimo o sanitetskim vozilima ona su sad prijeko potrebna. Naime, u borbi protiv korone, vozači i timovi koji su s njima pomažu u prijevozu pacijenata koji imaju i COVID-19. Ono što ćemo nastaviti je neprekidno ulaganje jer vozila godišnje prođu preko 70 tisuća kilometara i stoga svake godine moramo kupovati nova vozila. 32 vozila uvijek su u redu za zanavljanje i to će se tako nastaviti – rekao je župan Bajs.