Plesači plesnog kluba H-8 uspješni na ”Trofeju Grada Varaždina”

10. listopada u Varaždinu održano je međunarodno plesno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima  u organizaciji plesnog kluba ”Takt” iz Varaždina i Hrvatskog sportskog plesnog saveza za  ”Trofej Grada Varaždina”. Natjecalo se oko 250 natjecatelja, što u parovima, pojedinačno i u formacijama iz 17 klubova, a sudilo je 7 sudaca.

”Trofej grada Varaždina ” otvorio je i pozdravio gradonačelnik Ivan Čehok, a Trofej je osvojio plesni par u najjačoj konkurenciji u standardnim plesovima Božidar Leščić-Paula Zouhar iz PK ”Harmony”,  a u latinsko-američkim Filip Pelko-Nika Jelić iz PK Academia” oba kluba iz Zagreba.

Među natjecateljima je bilo i 17 natjecatelja iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Ramona Pečar, Lena Medvedović, Barbara Babok, Ameli Koščak Vukobrat, Vanesa Račan, Matea Prskalo, Nikolina Krizmanić, Hana Birač i Jana Polak te u parovima Borna Kovačević-Petra Filipan, Filip Dujmović-Sara Haistor, Leon Grgić-Larisa Trgovac te Petar Klinac-Erna Sočec. Ukupno je osvojeno 5 prvih mjesta, 4 druga mjesta, 6 trećih mjesta, 5 četvrtih mjesta, 3 šesta mjesta i jedno osmo mjesto.

Ukupno je osvojeno 15 medalja, od toga 5 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih.

Do zlatnih medalja su došli trostruka državna prvakinja  u kategoriji pojedinaca ”mlađi osnovci” Ramona Pečar koja je osvojila prva mjesta i zlatne medalje u obje plesne kategorije.

Plesni par u kategoriji ”mlađi osnovci”  Borna Kovačević-Petra Filipan u ST plesovima,  dok je u LA plesovima osvojio 2.mjesto i srebrnu medalju.

U kategoriji ”osnovci”  Leon Grgić-Larisa Trgovac osvojili su u obje plesne kategorije prva mjesta i zlatne medalje.

 Filip Dujmović-Sara Haistor osvojili su srebrnu i brončanu medalju,

U kategoriji ”starija mladež B” Petar Klinac-Erna Sočec osvojili su u ST plesovima 3.mjesto i brončanu medalju.

U pojedinačnoj konkurenciji u svojim kategorijama do srebrne medalje došla je Vanesa Račan, a Barbara Babok do brončane medalje u obje plesne discipline, Jana Polak do srebrne, Hana Birač do brončane, Lena Medvedović do brončane. Do medalja u svojim finalima u jakoj konkurenciji nisu došli Ameli Koščak Vukobrat, Nikolina Krizmanić i Matea Prskalo.

Natjecanje je održano u prisustvu gledatelja u strogim epidemiološkim uvjetima.

Sljedeće natjecanje je 17. listopada u Zagrebu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.