Grad Bjelovar pomaže svojim ugostiteljima – Hrebak danas predstavio mjere

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak danas je predstavio set mjera za pomoć ugostiteljima na području grada.

Jedna od glavnih mjera je ukidanje poreza na potrošnju, radi kojega se u gradsku blagajnu slijevalo oko 800 tisuća kuna na godinu. Uz to, Grad će sufinancirati i grijalice za terase kafića. Isto tako do 30. lipnja 2021. godine ugostitelji će biti oslobođeni plaćanja poreza na korištenje javne površine za terase koje i dalje mogu ostati proširene.

– Ja sam svjestan da ove mjere neće biti dostatne da njima pomognu ali su od srca i iskrene su. Volio bih da i drugi gradovi krenu primjerom Grada Bjelovara i da svatko od nas da svoj doprinos da sami stegnemo svoj remen. Neće ni nama biti lako nadomjestiti tih 800 tisuća kuna ali s druge strane badava nam to sve ako sljedeće godine taj prihod padne jer će svi ugostiteljski objekti biti zatvoreni – kazao je Hrebak predstavljajući mjere.

Na predstavljanju novih mjera za pomoć ugostiteljima u Bjelovaru bio je i Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske te predstavnici bjelovarskih ugostitelja.

– Ono na što mi čitavo vrijeme apeliramo je to da se sačuvaju radna mjesta, jer bez sačuvanih radnih mjesta nema ni grada. To je ono što gradonačelnik Hrebak razumije najbolje i ne pili granu na kojoj sjedi. Želim poručiti svim lokalnim samoupravama da je to ispravan način kako treba donositi odluke i da treba ići u tom smjeru – kazao je Medak.

Medak je potvrdio i najave da će se do kraja mjeseca uvesti mjera nošenja maski u ugostiteljskim objektima. Maske će se morati nositi kad se ulazi u objekt, kada se izlazi i kada se odlazi na wc, no kada se sjedi za stolom i kada se konzumira piće neće se morati nositi.