Objavljujemo popis 504 najbolja učitelja u Hrvatskoj: Tko je sve zaslužio 10.000 kuna nagrade

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., a nagrađeni su novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Na prigodnoj svečanosti, koja je ove godine zbog epidemioloških okolnosti održana virtualno – online putem, objavljena su i imena ukupno 504 odgojno-obrazovna djelatnika iz cijele Hrvatske kojima je ta nagrada pripala, a njih 426 izravno se uključilo u virtualnu svečanost.

Podsjetimo, za nagradu su mogli konkurirati učitelji, nastavnici, odgajatelji, ravnatelji i stručni suradnici iz sustava odgoja i obrazovanja koji su se samostalno, ili su predloženi od strane kolektiva, mogli javiti na javni poziv raspisan od sredine svibnja do kraja lipnja ove godine.

Prijavilo se ukupno 1769 kandidata, a 15-eročlano Povjerenstvo za nagrađivanje, na čelu s izv.prof.dr. Eminom Berbić Kolar s Fakulteta za odgojne i obrazovne djelatnosti Sveučilišta u Osijeku, izabralo je 504 najuspješnija u protekloj školskoj godini. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u tu je svrhu osiguralo pet milijuna kuna.

Imena dobitnika možete pročitati ako kliknete OVDJE