Matica umirovljenika Čazma akcijom mjerenja šečera i tlaka obilježila Međunarodni dana starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Matica umirovljenika Čazma organizirala je za svoje članove mjerenje krvnog tlaka i šećera. Na ovu akciju odazvao se veliki broj umirovljenika kazao nam je zamjenik predsjednice Matice umirovljenika Franjo Jagatić:

– Danas možemo biti zadovoljni s odazivom naših umirovljenika. Na ove akcije svaki puti ih dolazi sve više tako da ćemo ih prakticirati i dalje. Što se tiče rezultata danas, možemo reći da su naši umirovljenici uglavnom dobrog zdravlja. Naime, vode brigu o svom zdravlju ali ipak dođu prekontrolirati šećer u krvi i tlak. Razina šećera je bila nešto malo povišena od normale, a što se tiče tlaka za ovu dobnu skupinu bio je prosječan tako da možemo biti zadovoljni. Pozivam i umirovljenike da dođu na našu sljedeću akciju kada je organiziramo jer je to njima u interesu – kazao nam je Franjo Jagatić.

Osim ove akcije povodom Međunarodnog dana starijih osoba aktivisti Matice idući tjedan će posjetiti 116 svojih članova starijih od 80 godina s prigodnim poklonima:

– Pokloni će biti ono najosnovnije, malo kave, šećera i čaja. Najvažnije je da ih vidimo u kakvom su zdravstvenom stanju i da s njima malo porazgovaramo – dodao je Jagatić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.