Izgradnja vatrogasnog centra u Rovišću napreduje prema planu – odrađeno 3/4 radova

Vatrogastvo na području Općine Roviće je iznimno razvijeno čemu svjedoči velik broj članova dobrovoljnih društava i entuzijasta koji se žele baviti vatrogastvom, razvijati ga i brinuti o zaštiti materijalnih dobara i ljudi na području općine.

Kad se tu pridoda i odlična suradnja s međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koja pomaže u prirodnim katastrofama diljem svijeta i koji su upravo Rovišće odabrali kao distributera pomoći ostalim vatrogasnim društvima u regiji, jasno je da je postojala potreba za novim i većim prostorom.

Kako bi se vatrogastvo još bolje razvijalo u Općini Rovišće odlučili su krenuti u izgradnju vatrogasnog centra:

– Uspjeli smo povući sredstva iz EU, tj. prošao nam je projekt izgradnje vatrogasnog centra u samoj općini koji će s jedne strane biti društveni dom, a s druge strane vatrogasni centar u kojem će se i pripremati sastanci i odrađivati sve potrebno vezano uz rad vatrogasaca – rekao nam je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

Radovi na izgradnji počeli su krajem veljače i do sada je odrađeno gotovo tri četvrtine radova. Ukupna vrijednost novog vatrogasnog centra u Rovišću je 7 milijuna kuna i može se očekivati da će za proslavu 130 godina postojanja DVD  Rovišće dobiti novi moderni vatrogasni centar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.