U Općini Rovišće privode se kraju radovi na dva kulturna objekta

Centar Rovišća dobio je prekrasnu multifunkcionalnu zgradu. Naime, radi se o zgradi Kulturnog centra kojoj je svrha, kao i što joj sam naziv kaže, biti centar za niz kulturnih događanja na veselje mještana ove općine. Osim što će prostor služiti za kulturne manifestacije bit će to i dom udrugama koje djeluju na području općine. Sredstva za njenu gradnju osigurana su kroz mjeru 7.4.1. ”Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

– Zgrada je zaista velika i mogu je koristiti naši mještani za razne kulturne svrhe, naravno da će se koristiti i za potrebe vrtića, škole i umirovljenika. Važno je reći kako smo ovaj projekt kandidirali na mjeru 7.4.1 za što smo povukli gotovo devet milijuna kuna. Čekamo samo još uporabnu dozvolu kako bi mogli krenuti sa svim predviđenim aktivnostima u njoj – rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

U Općini su bili primorani i na gradnju Centra kulture u Predavcu jer mještani ovog naselja nisu imali adekvatan prostor za okupljanje i održavanje događanja i manifestacija. Vatrogasni dom koji se nalazi u ovom naselju, a kojeg je radila i sama općina je gotovo privatiziran, napominje Prišćan. Radovi su pred završetkom, ostalo je još unutrašnjost opremiti namještajem, srediti fasadu i ugraditi lift koji će moći koristiti osobe smanjene pokretljivosti. Novosagrađeni objekt moći će primiti oko 300 ljudi.

– I u Centru kulture Predavac održavat će se predstave, centar će koristiti i limena glazba te kulturno umjetničko društvo ali će se koristiti i za sva druga događanja koja će biti od potrebe za naše stanovništvo. U ovaj objekt je uloženo gotovo tri milijuna kuna – kazao je Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.