Općina Dubrava: Zbog koronavirusa smanjen općinski proračun, ali projekti se nesmetano realiziraju

U prostorijama novog Kulturnog centra na Dolarevom održana je 29. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava na kojoj je općinski proračun doživio svoje prve ovogodišnje izmjene i dopune.

Naime, proračun je smanjen za nešto više od milijun kuna u odnosu na predviđeni plan i sada iznosi 28 milijuna i 234 tisuće kuna. Smanjeni su i prihodi i rashodi proračuna, a razlog ovog rebalansa su prilike nastale uslijed pandemije koronavirusa.

– I nama su priljevi bili manji, pa ćemo prema tome morati prilagoditi i izvršenje proračuna – rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Vijeće je na sjednici usvojilo i Odluku o kratkoročnom zaduživanju Općine u Erste banci u iznosu od 3,45 milijuna kuna za međufinaciranje izgradnje reciklažnog dvorišta u Dubravi i izgradnju šumske ceste u katastarskoj općini Paruževac.

Kada Agencija za plaćanje u poljoprivredi isplati na račun Općine sredstva koja je Općina dobila za projekte automatski će se zatvoriti zaduženje u banci, kao što je na isti način bilo realizirano u slučaju izgradnje i opremanja Kulturnog centra.

Na sjednici se našla i Odluka o financiranju troškova nabave radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala. Načelnik Okroša rekao je kako je ovo treća godina da svi učenici OŠ Dubrava i Područne škola Nova Kapela imaju besplatne udžbenike i radne materijale:

– Ove godine je način finaciranja takav da su iz državnog proračuna financirani udžbenici, a kako Zagrebačka županija ove godine ne financira radne materijale, predlažem da radne bilježnice i ostali pribor financira Općina Dubrava s ukupno 150 tisuća kuna – predložio je načelnik Okroša, što su vijećnici jednoglasno i prihvatili.

Na sjednici je imenovan i novi mrtvozornik za područje Općine Dubrava, to je sada dr. med. Maja Jakopec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.