Načelnik Općine Rovišće iz samoizolacije poručio: “Općina funcionira bez problema, svi poslovi idu svojim tijekom”

Načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan od prošlog ponedjeljka je u samoizolaciji. Naime, zaražena je supruga načelnika Prišćana, pa je po logici stvari morao u samoizolaciju.

– Da je zaražena koronavirusom supruga je saznala savim slučajno, kaže Prišćan.

-S obzirom na to da je trebala ići sa sinom na jedan pregled u Klaićevu bolnicu trebali su napraviti test na koronavirus. Dobiven rezultat nakon testiranja pokazao je da je zaražena koronavirusom, dok je sinov test bio negativan – otkriva nam Prišćan.

Srećom, gospođa Prišćan spada u onu grupu oboljelih koji nemaju simptoma i dobro se osjeća.

– Apsolutno nema nikakve simptome, niti povišenu temperaturu, niti bilo koji drugi simptom. Ne osjeća nikakve znakove bolesti, s obzirom na to da je preboljela rak bojali smo se da će biti nekih simptoma ili problema. Za sada je stvarno sve dobro i trebala bi kroz par dana izaći i iz samoizolacije nakon testiranja – dodao je Prišćan.

Jedini problem koji predstavlja koronavirus obitelji Prišćan je spriječenost u obavljanju poslovnih obaveza. Podsjetimo, da osim što je Slavko Prišćan načelnik Općine Rovišće, aktivan je i u Hrvatskoj zajednici općina, Hrvatskom nogometnom savezu te u nizu udruga. Za sada sve svoje obaveze obavlja od kuće telefonom, mailom i videopozivima.

– Stalno sam na vezi i u kontaktu s djelatnicima u općini i pokušavamo funkcionirati kao da sam tamo prisutan. Internet i drugi mediji pomažu nam da budemo i na sastancima ako je to potrebno. Sve ide svojim tijekom, poslovi ne zastaju i tu moram pohvaliti svoje dobre suradnike – kaže Prišćan i ističe kako bez obzira na njegovu samoizolaciju u funkcioniranju općine sve je u najboljem redu.

Na području Općine Rovišće prema podacima ima nekoliko osoba zaraženih koronavirusom, a koje su se zarazile prema pretpostavkama u jednim svatovima. Isto tako u Osnovnoj školi Rovišće nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju 1 razred i 4 nastavnika.

– Dosta ljudi je bilo na toj svadbi za koju je kasnije uspostavljeno da je bila izvor te zaraze. Tako imamo jednu obitelj gdje ih je čak šestero u kući zaraženo. Od njih šestero troje je bilo u svatovima i na kraju su zarazili i svojih još troje ukućana. Imamo i jedno dijete koje je zaraženo. I kod njega je zaraza otkrivena slučajno, nakon što mu nije bilo dobro na misi u crkvi otišli su kod liječnika i nakon testiranja potvrđena mu je zaraza koronavirusom. Koliko imam informacija, dijete također nema nekih značajnijih simptoma. Nadam se da će se to sve brzo iskorijeniti, da će se naći cjepivo i da ćemo svi funkcionirali kako smo funkcionirali do prije koronavirusa -na kraju je s pozitivnim razmišljanjima završio Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.