Vijećnici odlučili o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja Grada Bjelovara

Gradski su vijećnici na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara donijeli odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Bjelovara za 2020. godinu, u povodu skorašnje proslave Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja – 29. rujna.

Temeljem prijedloga Odbora, Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom će počasnim građaninom Grada Bjelovara biti proglašen Hrvoje Horvat, za osoban i izuzetan doprinos u napretku Grada Bjelovara.

Dobitnici ovogodišnjih Zlatnih plaketa «Grb Grada Bjelovara» su: Coner Grupa, za izuzetne uspjehe na području gospodarstva, dr.sc. Josip Čiček, dr.med. (posmrtno), za izuzetne uspjehe na području znanosti, Katica Večerić, dipl.inž.arh. za izuzetne uspjehe na području kulture i umjetnosti, Helena Gustović Ljubić diplomirana učiteljica za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja, prim. Ali Allouchu, dr.med. za izuzetne uspjehe na području zdravstva, Jadranko Grantverger za izuzetne uspjehe na području sporta, Božidar Bakšaj za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i Borislav Šarko, dr.med. za izuzetne uspjehe u razvoju Odjela neurologije Opće bolnice Bjelovar.

Pečat Grada Bjelovara ove će godine dobiti ugostiteljski obrt „Mario“, vl. Mario Pajić za značajan doprinos na području gospodarstva, Dušan Margetić za značajan doprinos na području kulture, Željka Kalabek, prof. za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja, „Covid odjel“ Opće bolnice Bjelovar za značajan doprinos na području zdravstva i Vesna Benković Šimunović za značajan doprinos u Domovinskom ratu.

Priznanja ovogodišnjim laureatima bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.