Otvorene ponude za prvu fazu gradnje bjelovarskog stadiona

U  bjelovarskoj Gradskoj upravi otvorene su ponude za izgradnju prve faze novog stadiona u Bjelovaru, a o gradnji stadiona gradonačelniku Hrebaku bilo je postavljeno pitanje na sjednici Gradskog vijeća koja je održana online u utorak.

– Zaprimljene su ponude od Tekton gradnje iz Zagreba na 13,143 milijuna kuna, Begeoma iz Nove Ploščice na 13,382 milijuna kuna, Demaringa na 12,263 milijuna kuna, GT Jure iz Virja na 13,207  milijuna kuna, zajednička ponuda Novog stana i Crotala na 12,271  milijuna kuna i Hidroregulacije i Radnika na 12,372 milijuna. Obzirom da je procijena vrijednosti radova bila na oko 13,5 milijna kuna vidljivo je da smo dobili sve ponude ispod procijenjene vrijednosti što smatram da je odlično – rekao je Hrebak.

Sam stadion gradit će se u tri faze, a u potpunosti bi trebao biti gotov 2021. godine. Izgradnja će se financirati u tri financijske godine, a Grad se neće zaduživati u cjelokupnom iznosu predviđene vrijednosti gradnje koja bi na kraju trebala iznositi oko 22 milijuna kuna, ali očekuje se da bi taj iznos trebao biti manji dodao je Hrebak:

– Samo na umjetnoj travi smo uštedjeli milijun kuna, u prvoj fazi gradnje će ušteda biti isto oko milijun kuna. U drugoj fazi radit će glavni stadion i travnjak, javna nabava će biti raspisana uskoro, a početak radova sljedeće godine. Mislim da je dobro da je Gradsko vijeće donijelo odluku i povjerenje da idemo u jednu reviziju i da napravimo proces gradnje stadiona u nekoliko faza. Na taj način ćemo uštedjeti barem 20 – 30 % sredstava koje smo namijenili. Očekujem da će sve koštati oko 20 milijuna kuna, dakle puno manje nego što je to bilo predviđeno – optimističan je Hrebak.