Čazma: Još jedan gradski objekt u procesu obnove

U tijeku su radovi na obnovi zgrade bivše Teritorijalne obrane u Čazmi koja će se prenamijeniti u korist udruga s područja grada Čazme. Gradu Čazmi je dodijeljeno za ovu obnovu od Ministarstva regionalnog razvoja, 250 tisuća kuna dok će se ostatak podmiriti iz proračuna Grada Čazme.
Radovi obuhvaćaju obnovu krovišta, stolarije i vanjske ovojnice, a ukupna vrijednost radova procjenjuje se na milijun kuna.
Grad Čazma prijavio je i izgradnju lifta u vrijednosti od 100 tisuća kuna Ministarstvu branitelja, budući da će njezini korisnici, među ostalim, biti i osobe s invaliditetom.

– U ovoj zgradi će biti smještene naše braniteljske udruge, napravit ćemo i muzej Domovinskog rata gdje ćemo prezentirati put naših ratnih postrojbi, bit će tu i smještaj za naše druge udruge koje će moći koristiti taj prostor za razna događanja. Nakon obnove bit će ovo jedna jako dobro iskorištena zgrada i jako kvalitetno napravljena. U planu je da tamo uredimo i parkirni prostor kojeg u Čazmi kronično nedostaje – kazao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak prilikom obilaska radova.

Obnova unutrašnjosti zgrade i opremanje planira se za sljedeću godinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.