Završen projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ – uskoro kreće faza II

Bjelovarsko-bilogorska županija treća je Županija u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava s projektima ukupne vrijednosti 700 milijuna kuna. Jedan od projekata koji je uspješno priveden kraju nosi naziv „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ i za koji je održana završna konferencija.

Riječ je o projektu vrijednom 10.3 milijuna kuna od kojih su 300 000 kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije koja ga je kao nositelj provodila  u suradnji s 12 partnera.

Tijekom protekle dvije godine koliko se projekt provodio do posla je došlo 70 žena koje su brinule o 350 korisnika na području Bjelovarsko-bilogorske županije, mahom starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom.

Željko Vincek, ravnatelj Centra za pomoć i njegu Općine Veliki Grđevac je o projektu rekao:

– Projekt je bio izuzetno dobar. Priliku da dvije godine zarađuju dobile su osobe koje su teško dolazile do posla i ono što je važno brinule su se korisnicima usluga. Fantastičan je to projekt i izuzetno mi je drago što smo to mogli odraditi i mislim da je na ponos našoj županiji – rekao je Vincek.

Željko Vincek, ravnatelj Centra za pomoć i njegu Općine Veliki Grđevac

Da je projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ za sobom povukao i druge slične projekte rekao je Ivan Kovačić načelnik Općine Veliko Trojstvo i predsjednik Udruge pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo

– Mi smo se kao jedinice lokalne samouprave javljali i sami, javio se i naš LAG koji djeluje na području 9 općina i isto je prošao s velikim iznosom, skoro 10 milijuna kuna i u realizaciji je – kazao je Kovačić.

Ivan Kovačić načelnik Općine Veliko Trojstvo

Partner u projektu je bio i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u kojem su zaposlene žene prošle različite edukacije, pa je tako osam žena završilo  edukaciju za pomoćnu kuharicu, a 41 žena stručno se usavršavala za njegovateljicu, za što im je na  završnoj konferenciji župan Damir Bajs uručio i uvjerenja o osposobljavanju. Završetkom projekta i osposobljavanja polaznice će biti konkurentnije na tržištu rada.

Zvjedana Galkowski, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar rekale je kao vjeruje da će i usljedećem projektu biti predviđne edukacije i da će Centar biti uključen i nuditi neke nove programe.

Zvjedana Galkowski, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar

Župan Damir Bajs kazao je kako je  projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ priveden kraju, no županija je prijavila nastavak ovog projekta na natječaj „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II“.

– Kraj je prve faze projekta, ali mi smo prijavili i drugu fazu i očekujemo da kroz potpisivanje Ugovora kojeg uskoro očekujemo krenuti prema fazi II koja vrijedi nešto manje, 5,6 milijuna kuna, ali bi u projekt bila ponovno uključena 61 osoba koje bi brinule o 366 korisnika – rekao je župan Bajs.

Župan Damir Bajs

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.