Gradonačelnik Hrebak primio studente koji su osvojili 2. mjesto na natjecanju LUMEN Engineering

Studenti mehatronike Vedran Josić, Karlo Pušić, Domagoj Mihaljević i Petar Milovac nedavno su osvojili 2. mjesto za projekt „Tubix Display“ na natjecanju LUMEN Engineering. Inače, LUMEN Engineering jedinstveno je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i računarstva.

– Ono što rade bjelovarski studenti na našem bjelovarskom veleučilištu je siguran znak da će Bjelovar imati moderno bjelovarsko gopodarstvo 21. stoljeća jer će ga činiti ovakvi mladi stručnjaci – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom prijema i dodao:

– Na nama je da stvaramo uvjete i mogućnosti da se ovakvi pametni mladi ljudi ne izgube negdje van Bjelovara nego da ostanu u našem gradu i pomognu nam da stvaramo moderno bjelovarsko gospodarstvo – rekao je Hrebak.

Prodekan Veleučilišta Bjelovar Zoran Vrhovski koji je  bio i mentor studentima na projektu „Tubix Display“ rekao je da oni rade i na drugim projektima i da su vrlo traženi, a da je cilj veleučilišta da svim studentima da praktična znanja i vještine:

– Tu su dokaz ova četiri mlada čovjeka koji su napravili ovaj projekt. I mi kao veleučilište ponosni da imamo takve mlade ljude koji su željni znanja, a mi profesori smo im na poziciji odgovarati u bilo koje doba dana i uvijek ih podržavamo u razvoju njihovih praktičkih znanja i vještina – kazao je Vrhovski.

Važno je naglasiti da su na natjecanju Vedran, Karlo, Domagoj i Petar bili jedini studenti 1. godine mehatronike te da su u konkurenciji starijih kolega osvojili ovako visoko mjesto čime njihov uspjeh još više dobiva na težini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.