Dan Općine Štefanje u znaku realiziranih i najavi novih projekata

Svečana sjednica Općinskog vijeća općine Štefanje povodom Dana općine, održana je sinoć 14. rujna. O jednogodišnjem radu i ostvarivanju projekata u cilju boljeg života svih stanovnika općine Štefanje govorili su Ivan Bilek predsjednik Općinskog vijeća i Ivo Emić načelnik općine Štefanje.

– Danas smo se okupili da obilježimo i proslavimo 28. godišnjicu Općine Štefanje i blagdan Gospe žalosne. Današnja svečanost bit će nešto skromnija s obzirom na COVID-19 mada mi ovu godinu bilježimo kao vrlo uspješnu sa završena tri velika projekta i nekoliko manjih ali značajnih za naš kraj – kazao je Bilek obraćajući se uzvanicima na početku sjednice.

Ivan Bilek-predsjednik Općinskog vijeća Općine Štefanje

S govornice je potom svoje zadovoljstvo što sve prisutne može pozdraviti po dvadeset i osmi put izrazio načelnik općine Štefanje, Ivo Emić. U svom govoru je predstavio projekte na kojima se radilo i što se sve izgradilo u proteklih godinu dana.

Općina je provela projekt “Zaželi” kroz koji je pedesetak staračkih domaćinstava imalo pomoć domaćica. Izgrađena je cesta u Ivama, jedinom naselju na području Općine koje nije imalo asfalt, vrijednost projekta je bila 3,2 milijuna kuna. Jedan od najvećih projekta koji je u protekloj godini napravljen je Vatrogasni centar koji je ovih dana dobio uporabnu dozvolu, vrijednost ovog projekta je 6,5 milijuna kuna. Izgrađeno je i reciklažno dvorište u Gospodarskoj zoni koje će koristiti sva domaćinstva s područja općine, vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna. Krenuli su radovi vrijedni 6,5 milijuna kuna na izgradnji vodovodne mreže. Završeni su radovi na obnovi društvenog doma u Šušnjari dok je dom u Daskatici u obnovi. U pripremi je izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju društvenog doma i male sportske dvorane u Narti, vrijednost projekta je oko 10 milijuna kuna. Općina je krenula i s projektiranjem dječjeg vrtića koji misli kandidirati na mjeru 7. Priprema se dokumentacija za obnovu prometnice kroz naselje Štefanje, a za naselje Laminac je u pripremi projektiranje nogostupa.

Ivo Emić-načelnik Općine Štefanje

Sumirajući sve projekte koji su u provedbi, na području općine, te ulaganja u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu što kroz proračun Općine, što kao povučena sredstva iz raznih fondova, Općina Štefanje ima investicije ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna, što višestruko nadilazi izvorni općinski proračun.

– Danas kada smo govorili o Danu općine vratili smo se u povijest u 1993. godinu kada je Općina Štefanje osnovana i kada smo krenuli s nekakvih 750 tisuća kuna proračuna. Zahvaljujući radu i upornosti naših građana, naših vijećnika ali i Vlade Republike Hrvatske koja je donijela odluku o decentralizaciji sredstava, danas općine naše veličine imaju oko 4,5 milijuna kuna proračune. Iz toga izlazi mogućnost da budemo socijalno osjetljivi i da imamo razvojne projekte, a europski projekti nam otvaraju mogućnost da gradimo kapitalne dugoročne projekte koji znače život u samoj zajednici – naglasio je Ivo Emić načelnik Općine Štefanje.

Svoje izlaganje Emić je završio predstavljajući ulaganja u društveni život i potpora općine Štefanje za svoje mlade, isto tako predstavio je i sve udruge koje djeluju na području Općine Štefanje.

Na svečanoj sjednici uz Dan općine Štefanje još su govorili Mato Tonković u ime svih načelnika koji su došli na svečanu sjednicu, Neven Alić zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Nakon obraćanja uzvanika, na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja općine Štefanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.