U osnovne škole kojima je osnivač Grad Bjelovar ove godine upisan 331 prvašić

Prema službenim podacima u pet osnovnih škola na području Grada Bjelovara kojima je Grad Bjelovar osnivač ove godine upisale su 331 učenika u prve razrede. To je isti broj kao i prošle školske godine. Naravno, brojevi variraju između pojedinih škola.

S početkom nove školske godine sve osnovnoškolce su dočekali besplatni udžbenici prvi dan nastave na njihovim klupama. Udžbenici su osigurani odlukom Vlade RH dok će Grad Bjelovar subvencionirati roditeljima dio troškova za radne bilježnice i ostale potrebne materijale. Subvencija za razrednu nastavu je do 200 kuna po djetetu, a za predmetnu nastavu do 400 kuna po djetetu.

– Ovih dana na internetskim stranicama Grada Bjelovara bit će objavljen Javni poziv za sve koji su zainteresirani za subvenciju. Zahtjev se može predati putem e-maila, sa svom potrebnom dokumentacijom. Nakon zaprimljenih zahtjeva formirat će se komisija koja će pregledati sve zahtjeve i nastojati ih u što kraćem roku i obraditi kako bi roditeljima sredstva subvencije bila isplaćena što prije na njihove račune -rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

U školama kojima je osnivač Grad Bjelovar ravnatelji, nastavnici i stručni suradnici poduzeli su i sve mjere kako bi se ispoštovale propisane upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za što je Grad Bjelovar osigurao dodatna sredstva.

– Držimo se svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dezinfekcijskih sredstava u školama ima dovoljno. Ulazak djece u škole je pod kontroliranim uvjetima. Prvi dan nastave učenici predmetne nastave dobili su po jednu masku. Danas je završen Javni poziv i očekujemo kako će najkasnije do sljedećeg utorka djeca dobiti i preostale propisane maske – za kraj je rekla zamjenica gradonačelnika Bastijančić Erjavec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.