Općina Ivanska od ove godine isplaćuje pomoć za opremu osnovnoškolskog djeteta

Vijećnici općinskog vijeća Općine Ivanska usvojili su odluku o jednokratnoj pomoći za opremu osnovnoškolskog djeteta za školsku godinu 2020./2021. u visini od 200,00 kuna. Na novčani iznos imaju pravo roditelji ili zakonski staratelj.
Za ostvarivanje jednokratne pomoći potrebno je podnijeti zahtjev i ispuniti propisane uvjete da su podnositelj zahtjeva i dijete za koje se traži jednokratna pomoć državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Ivanska, da je dijete upisalo školsku godinu 2020./2021. i da su podmirene sve obveze prema Općini Ivanska.
Sredstva jednokratnog novčanog iznosa isplatit će se na žiroračun ili tekući račun korisnika.

– Roditeljima pri nabavci radnih bilježnica pomažu i druge općine i gradovi. Od ove godine i mi smo osigurali sredstva za ovakav vid pomoći. Na području općine imamo oko dvjesto osnovnoškolaca. Neke jedinice lokalne samouprave same nabavljaju radne bilježnice, mi smo se odlučili za ovakav vid pomoći, da sredstva isplatimo na račune naših mještana koji podnesu zahtjev. Nadam se da će ovom odlukom biti zadovoljni i naši mještani – kazao je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.

Zahtjev za ostvarivanje prava za pomoć podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu. Uz zahtjev podnositelj mora priložiti dokaz o svom državljanstvu (preslika osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu-ne starije od 6 mjeseci), presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu djeteta – ne starije od 6 mjeseci, rodni list za dijete i IBAN žiro ili tekućeg računa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.