Bjelovarska bolnica dobila vrijednu donaciju Lions cluba

U ovim izazovnim vremenima svaka donacija opreme i materijala bolnicama hvalevrijedna je i unaprjeđuje uvjete liječenja i ublaživanja posljedica koje sa sobom donosi pandemija koronavirusa.

Nabavci neophodne opreme Općoj bolnici Bjelovar solidarno je pomogao Lions club Nasta Rojc Bjelovar koji se još jednom iskazao svojom humanošću.

Vrijedan transportni monitor vitalnih funkcija Delta infinity u vrijednosti od 33.343,75 kuna predstavnicima bolnice uručila je Natalija Vodopija, predsjednica Lions kluba, a u ime 145 donatora s područja cijele Hrvatske, prijatelja Bjelovara, Bjelovarsko Bilogorske Županije i Lions kluba Nasta Rojc.

– Odlučili smo se za ovaj aparat u dogovoru s Općom bolnicom Bjelovar. Naša intencija je bila donirati nešto što će ostati trajno u vlasništvu Opće bolnice, dakle ne nešto što je isključivo vezano uz COVID-19. Želja nam je bila donirati aparat koji će biti trajno vlasništvo i trajno korisno bolnici i pacijentima. Ispalo je da je donacija monitor, s obzirom na sredstva koja smo prikupili – kazala je Vodopija.

Donirani aparat se koristi u jedinici intenzivnog liječenja, isto tako i na odjelu interne medicine, a sada u ovo vrijeme jedan takav uređaj dobro došao je i u brizi za pacijente koji se liječe od koronavirusa.

– Sretni smo da smo dobili ovaj uređaj i nadam se da će biti što manje pacijenata kojima će biti potreban, ali i nakon ove epidemije koristit ćemo ga na ostalim odjelima – kazao je oftalmolog dr. Davor Malčić, zamjenik ravnatelja OB Bjelovar.

Zahvaljujući na donaciji dr. Malčić je rekao kako ovakve donacije imaju osim materijalne i psihološku vrijednost.

– Čovjek osjeti da nije sam i mi kao bolnica se osjećamo sigurnije i drago nam je da je to suradnja cjelokupne zajednice i nas – dodao je dr. Malčić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.