U novu školsku godinu učenici u Čazmi i Dragancu krenuli u obnovljenim školskim zgradama

Danas je počela nova školska godina za 10 320 učenika u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija. Posebno veselje je bilo danas za učenike 12 škola na području županije čije su škole temeljito obnovljene od temelja do krova. Energetskim obnovama ovih školskih objekata uštedjet će se energija, a učenicima su osigurani bolji uvjeti za rad.

Dvije školske zgrade koje su prošle energetsku obnovu su i na području Grada Čazme i to matična škola u Čazmi koju pohađa 420 učenika i Područna škola Gornji Draganec koju pohađa 53 učenika. Osim zgrada škola u obnovi je i sportska dvorana u Čazmi.

Radovi na školama obuhvaćali su zamjenu stolarije, obnovu krovišta, postavljanje nove termo ovojnice, obnovu stropova i podova, ugradnju nove led rasvjete, a u matičnoj školi u Čazmi dodatno je napravljena rekonstrukcija grijanja. Vrijednost radova obnove na ove dvije škole popela se na skoro 14 milijuna kuna.

Kako nam je rekla ravnateljica Lidija Osman za škole je županija Bjelovarsko bilogorska osigurala i novi namještaj.

– Mi smo prezadovoljni i sretni obnovom naših zgrada škola. Škola u Gornjem Dragancu je kompletno obnovljena što se tiče energetske obnove ali i što se tiče opremanja. Opremanje učionica sa 140 tisuća kuna je financirala Bjelovarsko bilogorska županija – rekla je Osman.

Škola u Čazmi opremljena je novim namještajem djelomično ali do kraja godine i ova škola bi u potpunosti trebala biti opremljena novim namještajem.

– U školi je u tijeku opremanje učionica, za sada je došao dio za četiri učionice i školsku knjižnicu djelomično.

No, nisu to jedina ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Čazme. Naime, za energetsku obnovu Područne škole Dapci raspisan je natječaj za izvođača radova, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Tako će ukupna ulaganja u školstvo na području grada Čazme iznositi preko 20 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.