DODATNI POTICAJ MLADIMA DA OSTANU ŽIVJETI I STVARATI U ŠTEFANJU: U planu je gradnja vrtića!

Stanovnici Štefanja trebali bi prema planovima općinske vlasti dobiti dječji vrtić. Prvi korak je napravljen na sinoćnjoj sijednici Općinskog vijeća. Naime, vijećnici su usvojili Odluku o izradi projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Štefanju.

-Priprema se drugi porfelj natječaja mjere 7. u kojem bi dječji vrtići trebali biti prioriteti što me veseli. Prema našim saznanjima za smještaj djece u vrtić postoji vekliki interes. Za sada, po mojoj procjeni, je za vrtić zainteresirano 23-24 polaznika – kazao je načelnik Općine Štefanje Ivo Emić.

Broj djece na području općine raste. Nakon niza godina kada se taj broj kretao oko desetak u zadnjih nekoliko godina on se povećao na dvadesetak.

-Broj rođene djece se povećava, trend je takav da će i ove godine biti dosta rođene djece. Temeljem iskustava kolega načelnika koji su ušli u ove investicije kapacitet od pedesetak mjesta će biti dovoljno za ovakav projekt – kazao je načelnik Emić.

Općina nema puno lokacija u svom vlasništvu za gradnju pa je i za vrtić izgledna samo jedna lokacija i to iza poljoprivredne zadruge.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.