Grad Bjelovar sufinancira nabavu radnih bilježnica i obrazovnog materijala

Prema odluci Vlade svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj i ove će školske godine, koja započinje u ponedjeljak, dobiti besplatne udžbenike. Radni materijal osnovcima i ove će godine moći financirati ili sufinancirati gradovi, općine i županije, ovisno o odlukama i planiranim sredstvima u proračunima. Jedan od gradova koji će sufinancirati nabavu radnih materijala je Grad Bjelovar. Da bi dobili sredstva roditelji će morati podnijeti zahtjev kazao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

-Kao i svake godine sve će biti isto. Mi sufinanciramo nabavku radnih materijala roditeljima koji podnesu zahtjev, ne dijelimo sredstva svima jer mislim da ima ljudi koji si mogu to sami priuštiti. Ako i oni žele tražiti sredstva i oni mogu podnijeti zahtjev. Do sada je zadnjih nekoliko godina bila praksa da je svega sedamdeset posto roditelja podnijelo zahtjev za pomoć grada – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Nabava radnih materijala je jedan set pitanja dok je drugi set pitanja kako cijelu nastavu prilagoditi novonastaloj situaciji vezanoj uz COVID 19. Po tom pitanju Grad Bjelovar je u kontaktu sa Stožerom civilne zaštite BBŽ i u gradu razmišljaju hoće li za svoje učenike nabaviti maske ili zaštitne vizire.

-Očekujemo uputu Ministarstva vezanu uz nabavku zaštitnih maski. Moje osobno mišljenje je da zaštitne maske možda i nisu najbolje rješenje, već zaštitni viziri. Možda je to i bolja opcija od zaštitnih maski i ja sam osobno za tu opciju da našim klincima nabavimo vizire jer oni su dugotrajni i puno praktičniji od uobičajenih maski. Očekujemo upute, nećemo se nigdje žuriti i siguran sam da ćemo na vrijeme biti spremni za početak nove školske godine kaže Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.