Novi bunar u Vrtlinskoj za bolju kvalitetu vode u čazmanskom vodovodu

Čazmanske Komunalije sustavno rade na poboljšanju vodoopskrbe na području Grada Čazme, no i na području ostalih općina gdje su distributeri vodnih usluga. U tijeku su tako radovi na devetom bunaru na čazmanskom području, drugom u Vrtlinskoj. On je već izbušen i prema prvim ispitivanjima daje 11,7 litara u sekundi što je isti kapacitet kao i postojećeg bunara u Vrtlinskoj rekao je direktor Komunalija Ivan Beljan.

– To su odlični podaci, a ovaj drugi bunar u Vrtlinskoj je nešto plići nego prvi, ali daje istu količinu vode vrhunske kvalitete. Time ćemo još poboljšati kvalitetu vode u vodovodnim cijevima jer znamo da bunar u Milaševcu nema tu kvalitetu vode i ovim putem ćemo crpilište u Vrtlinskoj više koristiti nego što ćemo koristiti staro, postojeće crpilište u Milaševcu – rekao je Beljan.

Vrijednost same investicije je oko 500 tisuća kuna + PDV, a financiraju je Hrvatske vode sa 80 % i same Komunalije sa 20%, no ima i dodatnih troškova:

– Osim samog bunara, tu je oko 300 metara cjevovoda za priključak, priključak struje, ograda, kontejner na samom bunaru, itd., tako da će naših troškova biti oko 200 tisuća kuna, dok će Hrvatske vode ukupno uložiti 400 tisuća kuna – kaže Beljan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.