Krenula realizacija projekta LAG-a Sjeverna bilogora – Bilogorski puteljak svjetlosti

U ponedjeljak 31. kolovoza održana je početna konferencija projekta “Bilogorski puteljak svjetlosti” iz programa ZAŽELI na kojoj su zaposlenim ženama uručeni Ugovori o radu.

Na projektu je zaposleno 60 žena s područja LAG-a  Sjeverna bilogora (općine Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac) koje će se brinuti za 240 korisnika. „Bilogorski puteljak svjetlosti“ vrijedan je 9.980.551,15 kn, a provedba projekta traje 30 mjeseci.

Zaposlene su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenom srednjom stručnom spremom, invaliditetom itd., a krajnji korisnici su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

– Ovaj naš projekt, Bilogorski puteljak svjetlosti, je po samoj financijskoj osnovi iznimno velik. Na našoj županiji, samo je županijski projekt veći, oko 10 milijuna kuna, ali što se tiče LAG-ova na području cijele Hrvatske ovaj projekt je po iznosu jedan od najvećih. Moramo biti ponosni na to, ne samo članovi LAG-a i upravnog odbora, već i svi koji će raditi na provođenju projekta – rekao je Marijan Juranić predsjednik LAG-a Sjeverna bilogora.

Na početnoj konferenciji je kao izaslanica župama Damira Bajs govorila njegova zamjenica Bojana Hribljan koja je naglasila kako je projekt Zaželi nešto što je trebalo i Hrvatskoj ali i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Županijski program Zaželi u kojem je zaposleno 70 žena završava 16. rujna, a Županija je prošla administartivnu povjeru i ide u drugu fazu projekta u kojoj će zaposliti još više žena koje će brinuti o još više korisnika.

Bilogorski puteljak svjetlosti trajat će do 19. kolovoza 2022., a 60 žena će biti zaposlene na puno radno vrijeme te će im biti omogućeno i dodatno osposobljavanje čime će im se povećati veća konkurentnost na tržištu rada nakon završetka projekta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.