Bjelovarsko bilogorska županija novčano poduprla rad svog HGSS-a

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Tomislav Pirak pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Bjelovar potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Bjelovar vrijedan 70 tisuća kuna.

-Mi smo kroz vrijeme povisili sredstva s 30 na 70 tisuća kuna godišnje. To je vezano uz rad 25 naših sugrađana, a kad govorimo o HGSS-u nemojmo zaboraviti da su to sve volonteri, stručnjaci u svom području koji su u vrijeme korone i interventne postrojbe Stožera civilne zaštite naše Bjelovarsko bilogorske županije. Uz potražne akcije koje su provedene u 2020. godini ja ću reći i da su bili od velike pomoći u akcijama za suzbijanje korone gdje su oni bili istaknuti. Mi mislimo da te aktivnosti treba nastaviti, a veseli me i otvaranje ispostave u Daruvaru – istaknuo je župan Bajs.

Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Bjelovar u završnoj je fazi projekta izgradnje i opremanja svog sjedišta u naselju Mlinovac nedaleko od Bjelovara. Broje 25 članova i svake godine raspolažu sa sve više opreme kako bi se mogli priključiti što većem i zahtjevnijem broju intervencija. Dobivena sredstva potrošit će se u najvećem djelu za opremanje sjedišta u Mlinovcu rekao je pročelnik Pirak koji je i pohvalio suradnju HGSS-a i Bjelovarsko bilogorske županije:

-Ove godine ćemo novce utrošiti u opremanje naše kuće. Moram reći da imamo dobru suradnju od kada sam ja pročelnik sa Županijom. Redovito ide financiranje koje nam je bitno.

Što se tiče spašavanja i akcija na području Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj godini mahom je to bila riječ o potragama za nestalim osobama, a Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja na te izazove može u svakom trenutku odgovoriti. Naime, unutar svog tima imaju 8 licenciranih gorskih spašavatelja, 1 instruktora HGSS-a, 2 voditelja potražnih pasa i 4 potražna psa, kao i potrebnu opremu za rad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.