Sutra u Maglenči “DOKUart pod zvijezdama”

15. DOKUart, bjelovarski festiva dokumentarnog filma   ove se godine održava u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje godine. Zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već  se tijekom ljetnih mjeseci održavana otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Nakon prva dva dijela Skoro 15. DOKUarta u bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika i u dvorištima najvećih bjelovarskih stambenih zgrada, festival dolazi na bilogorske brežuljke. U subotu, 29. kolovoza u 20 sati na rasporedu je program naziva DOKUart pod zvijezdama, koji će se održati u izletištu Vrata Bilogore u Maglenči. Po prvi puta ondje će bjelovarska publika imati priliku vidjeti novi hrvatski dokumentarni film “Da je meni ono što mi nije” redateljice Višnje Skorin.

Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, organizatori apeliraju  na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta tako da svi koji bi željeli pogledati filmove u ovom netipičnom i originalnom ambijentu da dođu na vrijeme i osiguraju si mjesto. Osim projekcije filma “Da je meni ono što mi nije”, u izletištu Vrata Bilogore predstavit će se četvrti i posljednji dio Skoro 15. DOKUarta, odnosno drive-in kino. Drive-in kino je na programu od petka, 11. do nedjelje, 13. rujna, a u ovoj do sada neviđenoj atrakciji u Bjelovaru dokumentarni filmovi moći će se gledati iz udobnosti vlastitih osobnih vozila. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo promjene datuma održavanja, a javnost će se o tome obavijestiti putem Facebook stranice festivala DOKUart.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.