Gradonačelnik Pirak čestitao “Šumarima” na odličnom rezultatu na maratonu lađa

Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa, tradicionalnih autohtonih plovila u dolini Neretve. Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu, na relaciji dugoj 22 500 metara. Niz godina na ovom maratonu sudjeluje i ekipa lađara Hrvatskog šumarskog društva. Ove godine u ekipi su bili Ivica Đuran, Štefan Gašparac, Slaven Šarić, Marko Kolar, Predrag Živković, Mario Mesar, Hrvoje Zeman, Mihael Polenus, Tomislav Dianić, Matija Ivezić, Dražen Popović, Ivan Šegović, kao fizioterapeut Stjepan Kezele, te u logistici Dalibor Horvat, Stevo Poljanec, Krešimir Savi i Stjepan Benković.

Prijem za lađare jučer je upriličio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. Naime, u ekipi lađara ove godine je bilo šest Čazmanaca, a dio priprema ova ekipa obavlja i u Čazmi. Gradonačelnik Pirak čestitao je lađarima na sjajnom rezultatu:

– Vaš uspjeh nije mala stvar, vi niste profesionalci i nismo s mora ali znam da ste puno trenirali i prošli svoje pripreme. Bilo vas je lijepo vidjeti i stvarno ste sjajna ekipa i borbeni dečki. Drago mi je da je rezultat toliko dobar i bilo bi nam drago da iduće godine bude i još bolji stoga ja vam još jednom čestitam u ime svih Čazmanki i Čazmanaca koji su vas pratili i bodrili – kazao je Pirak.


Ekipa lađara gradonačelnika je upoznala sa svojim pripremama i samim detaljima utrke koja svake godine budi sve veći interes kod novih ekipa lađara ali i gledatelja. Na potpori je gradonačelniku zahvalio kapetan ekipe Matija Ivezić, a o dojmovima nakon utrke, samoj utrci i planovima je rekao:

– Naši dojmovi su jako dobri. Nama je ovo bio najteži maraton, ali to za svaki kažemo. Utrka je bila jako dobra, konkurencija nikad jača, prošle godine je isto bila žestoka ali ove godine je bila još jača. Imali smo dvanaest ekipa u vrlo visokom rangu. Na utrci smo odradili ono za što smo se i pripremali, odradili smo jako puno treninga i priprema. O budućnosti kada govorimo brine nas malo ova situacija jer nama bi suhi dio priprema u teretani trebao početi vrlo brzo da bi početkom travnja išli na vodu – kazao je Ivezić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.