Županijski Stožer će sutra raspravljati o početku školske godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Nastava za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje 7. rujna, a namjera je Ministarstva znanosti i obrazovanja da učenici iz svih županija budu u školskim klupama uz poštivanje jučer predstavljenih Uputa. Za sutra je sazvan sastanak stožera civilne zaštite Bjelovarsko bilogorske županije na kojem će upravo početak nove školske godine i organizacija nastave na području Bjelovarsko bilogorske županije biti glavne teme rekao nam je župan Bjelovarsko bilogorske županije Damir Bajs:

– Upute su dane i mi ćemo u razgovoru s našim epidemiolozima ali i našim školama utvrditi na koji ćemo način pristupiti školskoj godini. U uputama državnog stožera naznačeno je da će za organizaciju nastave biti odgovorna ravnateljstva škola, znači na način koji oni smatraju prikladnim za održavanje sukladno uvjetima koji su dani. Mi se nadamo da ćemo uskoro dobiti prijedloge škola. Imamo gotovo 340 škola ukupno pod nadležnosti županije kako bi separatno ovisno o svakoj situaciji u tim školama mogli napraviti plan na koji način riješiti pitanje materijalnih sredstava potrebnih za održavanje nastave u ovoj školskoj godini.
Također kao što sam prije napomenuo činjenica da će 12 novih škola biti obnovljeno ili dograđeno ćemo omogućiti bolju mogućnost održavanja nastave u ovim uvjetima – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.