Grad Čazma sufinancira prijevoz učenicima i studentima s gradskog područja

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak donio je odluku o sufinanciranju troškova prijevoza za učenike i studente za školsku godinu 2020./21.

Grad Čazma sufinancirat će kupnju mjesečne karte za prijevoz učenicima Srednje škole Čazma koji putuju manje od 5 kilometara od mjesta stanovanja do škole. Pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz učenika u školskoj godini 2020/21, u iznosu 75 %, imaju svi učenici s prebivalištem na području Grada Čazme, a koji putuju u Srednju školu Čazma manje od 5 kilometara odnosno iz naselja Milaševac, Grabovnica, Dereza i Bosiljevo (odnosno oni učenici koji ne ostvaruju pravo na subvenciju države za sufinanciranje prijevoza). Grad Čazma iznos sufinanciranja uplaćuje prijevozničkoj tvrtki Čazmatrans nova d.d. nakon ispostavljene fakture Gradu Čazmi i priloga sa popisom učenika koji su kupili mjesečnu kartu.

Pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz studenata u akademskoj godini 2020/21, u iznosu 10 %, imaju i svi redovni studenti s prebivalištem na području Grada Čazme, koji ne ostvaruju pravo na naknadu za prijevoz iz nekih drugih izvora (npr. Centar za socijalnu skrb). I njima će Grad iznos sufinanciranja uplatiti prijevozničkoj tvrtki nakon ispostavljene fakture i priloga sa popisom učenika/studenata koji su kupili mjesečnu kartu.

Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje, studenti/učenici su dužni Gradu Čazmi podnijeti zahtjev (obrazac se nalazi na web stranici Grada Čazma) te priložiti potvrdu o upisu na fakultet/srednju školu te će Grad Čazma studentu/učeniku izdati potvrdu kojom ostvaruje pravo na sufinanciranje. Temeljem potvrde Grada Čazme, prijevoznik će umanjiti cijenu mjesečne karte za prijevoz prilikom naplate od svakog pojedinog korisnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.