Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija treća je županija u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava s ugovorenim projektima u vrijednosti od 700 milijuna kuna. Jedan u nizu je i projekt energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije za koji je danas održana završna konferencija kojoj je prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima.

Projekt u vrijednosti 7 milijuna kuna podrazumijevao je kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze ginekologija, ambulante opće medicine, dispanzer za žene i popratni odjeli te obnovu zgrade stomatologije.

Financiranje je provedeno na način da je 4.2 milijuna kuna osigurano iz europskih sredstava putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 2.2 milijuna kuna je sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dok vlastita sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije iznose 633 tisuće kuna.

Vrijedno je to ulaganje u zdravstvo naše županije, a radovi koji su se odnosili na izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta doprinijeli su tome da zgrada bolnice i stomatologije izgleda kao nova, a  značajne su i uštede u potrošnji energije koje iznose oko 60 posto.

Osim radova na energetskoj obnovi, treba istaknuti i dodatne radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a u koje, između ostalog, ulazi uređenje ulaza u zgradu bolnice te uređenje okoliša i rasvjeta koji će uslijediti.

I dok je energetska obnova zgrade Opće bolnice Bjelovar završena, ono što je u tijeku su radovi na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar tako da možemo govoriti o cjelovitoj obnovi zdravstva županije, a epidemija koronavirusa pokazala je koliko je važno da zdravstveni sistem ima standarde koje očekujemo.

Inače, od ukupno ugovorenih 700 milijuna kuna europskih projekata, Bjelovarsko-bilogorska županija više od 350 milijuna kuna ulaže na području grada Bjelovara, a riječ je o projektima energetske obnove Doma za starije osobe Bjelovar, Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar i izgradnji Glazbene škole.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.