Završena obnova škole u Grabovnici, gradonačelnik Pirak najavio obnovu škole i u Vrtlinskoj

Današnjom završnom konferencijom novoobnovljena zgrada područne škole u Grabovnici predana je svojim korisnicima na korištenje. Ova područna škola po broju učenika jedna je od većih područnih škola na području grada Čazme.

Obnovom je trošna zgrada koja je građena prije drugog svjetskog rata postala prava ljepotica koja će svojom funkcionalnošću i udobnošću služiti učenicima i njihovim učiteljima u ostvarivanju što boljih rezultata.
Vrijednost obnove ove zgrade iznosila je 1.098.534,25 kuna, nositelj projekta je bio Grad Čazma, a cilj obnove je bio smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 50 posto. Grad Čazma je projekt obnove uspješno aplicirao prema Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te povukao 638.680,55 kuna, dok je ostatak sredstava sam osigurao i namirio.

Osim obnove škole grad je obnovio i zgradu Društvenog doma u Grabovnici koji se nalazi pokraj same školske zgrade i prenamijenio ga u prostor gdje će učenici imati sate tjelesnog odgoja. Isto tako asfaltiran je prostor pored doma za vanjsko igralište. U ove radove uloženo je isto preko milijun kuna.

“Preko 2 milijuna kuna je uloženo u ovo prigradsko naselje. Još to nije gotovo, pored uređenja ovog igrališta završena je javna nabava za pješački semafor, koji će smiriti promet na ovom dijelu sela jer imamo i ukazivanja građana da je to potrebno, to je još nekih dvjestotinjak tisuća kuna”, rekao je gradonačelnik Pirak.

Nakon obnove zgrade područne škole u Grabovnici Grad priprema dokumentaciju za obnovu još jedne područne škole na svom području:

“Radimo dokumentaciju za sljedeću školu u vlasništvu grada, to je Vrtlinska. Prijavit ćemo se s njom na natječaj koji se najavljuje negdje u rujnu. Isto ovakvo uređenje kako i ove zgrade, također se radi o jednom starom trošnom objektu koji nema ni grijanje, još se tamo grije na drva. Tako da ćemo krenuti u obnovu te zgrade, procjena je po onom što sad imamo nekih 900 tisuća kuna ali po natječaju koji bude proveden to može biti i više kako to već ide, ne mogu se te stvari uvijek predvidjeti”, dodao je Pirak.


Na obnovi škole nakon koje će učenici i djelatnici imati bolje uvjete rada učenicima i djelatnicima škole, Gradu Čazmi i gradonačelniku Dinku Piraku zahvalila je ravnateljica Osnovne škole Čazma Lidija Osman.


“Naravno da novouređeni prostor omogućuje sretniji i veseliji, a nadamo se i zdraviji boravak djece u ovom prostoru, tako i samih djelatnika. Još jednom ja se zahvaljujem u ime svih učenika, njihovih roditelja i svoje osobno ime što se ulaže u budućnost, u djecu, što se međusobno odvija suradnja grada i Osnovne škole Čazma”, kazala je ravnateljica Lidija Osman.
Spomenimo i kako će Grad Čazma i ove godine nabaviti radne bilježnice i popratni materijal za sve svoje osnovnoškolce. Isto tako Osnovna škola Čazma kroz projekt Čazma Natura dobila je vrijednu opremu za učionicu biologije, a uređuje se i arboretum pored zgrade Osnovne škole u Čazmi što će uljepšati njezin okoliš za što su sredstva također osigurana kroz Čazmu Naturu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.