Potpisan ugovor za izgradnju sportske dvorane u Sv. Ivanu Žabno

Koprivničko-križevački župan Darko Koren još je u siječnju ove godine predstavio Program izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije, Kloštru Podravskom, Svetom Petru Orehovcu, Rasinji i Svetom Ivanu Žabno gdje je danas potpisan ugovor o izgradnji dvodjelne dvorane vijedne 15 milijuna kuna s križevačkim Radnikom.

Načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak kazao je kako je Općina sa svojim Upravnim odjelom i stručnim službama županije jedna od prvih koja je ovaj projekt dovela do potpisivanja ugovora s izvođačem radova.

Župan Darko Koren podsjetio da se ova investicija provodi po principu 50:50, što znači da pola sredstava izdvaja Županija, a pola sama Općina.

– Radi se o jednom investicijskom ciklusu koji je vrijedan preko 70 milijuna kuna, izgradnja 5 školskih dvorana što je jedna od najvećih investicija u školstvo Koprivničko-križevačke županije – rekao je župan Koren i dodao:

– Danas svjedočimo potpisivanju prvom od pet ugovora koji će rezultirati gradnjom novog objekta na korist svim učenicima osnovne škole, ali i cijele zajednice jer znamo da su takvi objekti multifunkcionalni i služe za sva događanja koja se odvijaju na određenom prostoru.

Inače Općina Sveti Ivan Žabno je jedna od najvećih u Koprivničko-križevačkoj županiji i ima najveći broj učenika što je bio jedan od kriterija zašto je škola u Žabnu jedna od pet odabranih u ovom projektu. Sama dvorana bit će površine 1400 m2 od toga 1300 m2 netto površine i visine 11 metara. Nakon izgradnje bit će uvrštena u A energetski razred, a cijena izgradnje je 11,8 milijuna kuna plus PDV.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.